IŞİD'den geriye kalan

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani'den geriye hayalet bir kent kaldı.

AA

Suriyeli Kürtler, terör örgütü IŞİD ile yaklaşık 4 ay süren çatışmaların ardından harabeye dönen Kobani'yi yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani'den geriye hayalet bir kent kaldı.

Bölgede hasar görmeyen cadde, mahalle veya sokak bulunmuyor. Yıkılan çarşı, hastane, kamu binaları ve iş yerlerinin yerle bir olduğu görülüyor. Harabeye dönen mahalleler, çöken altyapı ile hurdaya dönen araçlara kentin her bölgesinde rastlanıyor. Çatışmaların izlerini taşıyan caddelerde patlamamış askeri mühimmata rastlamak mümkün.

Kentin doğu kesiminde ise tuzak ihtimaline karşı sivillerin bölgeye girişine izin verilmiyor, diğer bölgelerdeki evler ise sahipleri tarafından kullanıma hazır hale getiriliyor.

Salin Muhammed, zor bir süreci geride bıraktırdıklarını söyledi. Çok çalışıp kenti ayağa kaldırmayı amaçladıklarını aktaran Muhammed, "Evlerimize döndüğümüz için çok mutluyuz. El ele vererek kentimizi eskisinden daha güzel bir hale getireceğiz. İnşallah bundan sonra böyle bir sıkıntı yaşamayız" dedi.

Cesetler toplanıyor Bu arada çatışmalarda ölen IŞİD mensuplarının cesetleri, özel kıyafetli ve maskeli kişilerce toplanıyor. Battaniye, halı ya da bir beze sarılan cesetlerin traktör römorkuna konulduğu görüldü. Bölgedeki Kürt gruplar ise cesetleri toplu mezara bıraktıklarını belirtti.