İran'ın farklı yüzleri
İranlı kızlar ve babaları
cumhuriyet.com.tr
İranlı kızlar ve babaları Kadınların sorunları ve insan hakları üzerine projeler üreten gazeteci ve fotoğrafçı Nafise Motlaq, İran'da yaşayan babaları ve kızlarını fotoğrafladı
Newsha'nın babası mühendis Newsha: "Babam haftanın beş günü çalışıyor. Genellikle hafta sonları ve tatillerde birlikte vakit geçiriyoruz."
Fatemeh'in babası bir ofis çalışanı Fatemeh: "O iyi bir baba. Başka ne söyleyebilirim, bilmiyorum."
Shadi'nin babası iş adamı Shadi: "Babam inatçı bir çocuğun ruhunu taşıyor. Onunla nasıl anlaşacağınızı iyi bilmelisiniz."
Arezoo'nun babası halı satıcısı Arezoo: "Çok eğlenceli bir adamdır. Şakaları ve aile partilerindeki davranışlarıyla insanları güldürür.
Fatemeh'in babası bir camide kütüphaneci Fatemeh: "İnsanlar, babam imam olduğu için benim özgürlüğümün olmadığını düşünüyorlar fakat bu doğru değil. Daha ben 15 yaşındayken arkadaşlarımla ulusal kitap fuarını ziyaret etmeme izin vermişti."
Katayoon'un babası ordudan emekli Katayoon: "Bence beni çok fazla önemsiyor fakat öte yandan hayatımın en büyük destekçisi."
Zahra'nın babası işsiz Zahra: "Onun hakkında ne söyleyebilirim bilmiyorum... Gerçekten bilmiyorum."
Shima & Lina'nın babası kamuda proje yöneticisi Shima & Lina: "Babamız Avrupa'da çalıştı. İşte bu yüzden batılı gençlerin sahip olduğu tüm özgürlüğü biz de sağlıyor."
Mahsa'nın babası eski asker Mahsa: "O her zaman benim kahramanım fakat dileğim eskiden olduğu gibi umutlu ve mutlu bir baba olması."
Zahra: "Çok çalışıyor. Çok fazla çalışıyor." Kaynak: Line.do
Dışarıdan çok tutucu diye bilinen İran aslında hiç de düşünüldüğü gibi değilmiş. İran dünya gündemine nükleer programı ve Batı’nın yaptırımlarıyla yerleşse de, bu ‘ağır konular’ ülke sokaklarında rengarenk giysilerle gezen gençlerin moda merakını gölgede bırakamıyor.İran'daki sokak modası ve gençlerin eğlence hayatı Avrupa kentlerine taş çıkarıyor.
Başkenti Tahran’daki gençleri ülkedeki tüm kıyafet kısıtlamalarına rağmen sokak modasını yakından takip ediyor.
Bu fotoğraflar 1979 İslam Devrimi’nin getirdiği yasaklara rağmen gençlerin hala modaya olan düşkünlüğünü kaybetmediğini gösteriyor.
Ülkenin gelişmiş tekstil sektörünün ve yerel markaların nimetlerinden yararlanan moda meraklısı gençler kıyafet seçimlerinde hem yaratıcılıklarını hem de cesaretlerini sergiliyor.