Gündemde öne çıkanlar (06.12.2013)

Balbay kararı, haftaya kaldı | Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararına karşın Mustafa Balbay’ın tahliye istemini hükme bağlamadı. Avukatların isteği üzerine savcılık mütalaasının karar ile birlikte verileceği belirtildi. Mahkeme, Balbay’ın tahliye isteminin ne zaman değerlendireceğine ilişkin de açıklama yapılmadı.

cumhuriyet.com.tr

Taraf'a 'casusluk' şoku! | Taraf gazetesinin "Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" manşeti Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma konusu oldu. Soruşturmaya konu suçlar: "Devlet güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme", "Siyasal veya askeri casusluk", "Devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama ve "Yasaklanan bilgileri açıklama."

Mandela'nın ölümü yasa boğdu! | Dünyada ırk ayrımcılığıyla mücadelenin sembolü, Güney Afrika'nın efsanevi lideri Nelson Mandela'nın ölümü dolayısıyla dünya liderlerinden, sanat ve spor dünyasından taziye mesajları geliyor.

Rize Belediye Başkanı: Kanunsuz işler yaptım! | Rize Belediye Başkanı AKP'li Halil Bakırcı, Başbakan Erdoğan’dan önce Rize Belediye Başkan adayı Reşat Kasap’ın ismini açıklayan AKP Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’a tepki gösterdi. Bakırcı, "Nusret bey benim başkanımken belediye adına riskli ve kanunsuz işler yaptım. Yapmamam gereken işleri de yaptım'' dedi.

'KCK basın' davasında 1 tahliye | KCK Basın Davası’nda Dicle Haber Ajansı (DHA) Mardin Muhabiri Nilgün Yıldız’ın yurtdışına çıkış yasağı konularak tahliyesine karar verildi.

Gezi'yi destekledi işten atıldı! | Bursa Osmangazi Belediyesi'nde 12 yıldır çalışan İlhan Öğrenç, 'sosyal medyada Gezi Parkı eylemcilerine destek verdiği' ve '29 Ekim öncesi yaptığı paylaşımlarda devlet büyüklerine hakaret ettiği' iddiasıyla, tazminatsız olarak işten çıkartıldı.

O kavgayı görüntüleyen polis açığa alındı! | Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile AKP eski milletvekili Kemalettin Göktaş’ın havalimanında kavgasının görüntülediği iddiasıyla Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru Adem Aydın ile emniyet amiri Aydın Öztürk açığa alındı.

Sami Hoştan tahliye oluyor | Adli Tıp Kurumu, 'kumar çetesi' davasında tutuklu yargılanan ve Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezası alan Sami Hoştan ile ilgili "Rahatsızlığı nedeniyle infazına 6 ay ara verilmesi uygundur" şeklinde rapor verdi.

"Sehven İşlenen Bir Hukuk Cinayeti" | Ergenekon davasından müebbet hapse çarptırılan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, “sehven bir hukuk cinayeti” işlediğini ifade etti.

Sıcaklık 10 derece düşecek, kar gelecek! | Balkanlar üzerinden yeni bir soğuk ve yağışlı hava geldiğini bildiren Meteoroloji kar yağışına ve soğuk havaya karşı vatandaşları uyardı.

Zonguldak'ta iki ayrı facia | Zonguldak'ta Türkiye Taş Kömürü Kurumu Karadon Müessessi Gelik Maden Ocağında meydana gelen iş kazasında 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi yaralandı. Aynı saatlerde ruhsatsız bir kömür ocağında meydana gelen metan gazı zehirlenmesinde ise ilk bilgilere göre 3 işçi yaşamını yitirdi.

Ölü sayısı 52'ye yükseldi, saldırıyı El Kaide üstlendi | Yemen'de Savunma Bakanlığı'na düzenlenen ve 52 kişinin öldüğü saldırının sorumluluğunu El Kaide örgütü üstlendi.

Bu kez de motorine zam geldi! | LPG ve benzin zamlarının ardından bugün de motorinin litre fiyatına zam geldi.

'Yüce Atatürk' ceza kurulunda! | Fethiyesporlu futbolcuların, Fenerbahçe maçı öncesi tshirtleriyle ortaya çıkarttıkları "YÜCE ATATÜRK" yazısı PFDK'lık oldu! Fethiyespor'u PFDK'ya sevkeden TFF, Ege temsilcisine suçlama da yöneltti.

Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu | Büyük sürprizlere sahne olan Türkiye Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri belli oldu.

Hakkari'de olaylı protesto | PKK'lilerin mezarlarının tahrip edilmesini basın açıklamasıyla protesto eden grubun dağılmasının ardından polisle çatışma çıktı. Esnaf kepenk kapattı.

Bakan Çağlayan'ı kızdıran olay | MÜSİAD Gençlik Kurulu tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi"ne katıldı. Kongrede adı Bilal Lerari olduğu öğrenilen Cezayir vatandaşı sahneye çıkarak hediyesini alan Bakan Çağlayan'ın omuzlarına Cezayir bayrağı koymak istedi. Çağlayan, Lerari'nin omuzlarına koyduğu bayrağı kabul etmezken, Cezayirli vatandaş uzaklaştırıldı.

Kötü liderin özellikleri ve kötü yandaşlar | “Kötü Liderlik” kitabının yazarı Prof. Barbara Kellenman “kötü lider” örneklerini yedi ana başlık altında toplamakta ve gerçeği anlamamıza yardım edecek bir tasnif yapmaktadır: “Yetersiz, bağnaz, taşkın, duygusuz, ahlaksız, umursamaz, şeytani lider.” Kellerman’ın gözünden kaçmayan ve liderler kadar önemli gördüğü “yandaşlar”dır…

Havada korku dolu anlar! | Kuzey Avrupa'yı etkisi altına alan şiddetli fırtınadan İngiltere üzerinde uçuş yapan uçaklar da fazlasıyla paylarını aldı. Brüksel Havayolları'na ait Bombardier Dash 8 Q400 tipi uçakla Emirates Havayolları'na ait Boeing 777 tipi uçakların Birmingham Havaalanı üzerinde yaşadıkları o korku verici anlar kameralar tarafından işte böyle görüntülendi.

Trabzonspor'da şok istifa! | Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu görevinden istifa etti.

Korkutan felaketin senaryoları | İnsan yeryüzünü nasıl değiştirdi? Bilim insanlarından üç farklı senaryo...