Güçlü saçlar için ne yemeliyiz?
Uzmanlara göre sağlıklı saçlar için sadece dış bakım yeterli değil. Saç sağlığını koruyan ve geliştiren besinlere sofrada yer vermek gerekiyor. Diyetisyen Gizem Şeber, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken gıdaları şöyle sıralıyor.
cumhuriyet.com.tr
Uzmanlara göre sağlıklı saçlar için sadece dış bakım yeterli değil. Saç sağlığını koruyan ve geliştiren besinlere sofrada yer vermek gerekiyor. Diyetisyen Gizem Şeber, sağlıklı saçlar için tüketilmesi gereken gıdaları şöyle sıralıyor.
Somon: Kaliteli protein içeriği ve D vitamini içermesi sebebi ile saçlarınızı güçlendirir.
İstiridye: Çinko minerali yetersizliği saç dökülmelerine yol açar. İstiridye, çinkonun zengin kaynaklarından biridir.
Yumurta: Yumurtanın sarısında bulunan biyotin saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.Saçların parlak olmasını sağlar.
Ay çekirdeği ve kuruyemişler: E vitamini içerikleriile ay çekirdeği başta olmak üzere fındık, badem ve ceviz gibi yağlı tohumlar saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
Tatlı patates: Saç ve deri sağlığı için önemli rolü olan A vitaminin öncül maddesi beta-karotenden zengindir.
Avokado: İçerdiği sağlıklı yağlar ile saçların sağlıklı ve parlak olmasına yardımcıdır.
Kırmızı et: Demir minerali yetersizliğinde saç dökülmesi gözlenir. Kırmızı et demirin en kaliteli kaynağıdır.
Kivi: C vitamini vücutta antioksidan etki gösterir, hücre ve doku onarımını sağlar. Saçlarınızın daha parlak görünmesine yardımcı olan C vitamininin en zengin kaynaklarından biri de kividir.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler de demir mineralinden zengindir. Sebzelerde bulunan demirin vücutta kullanılabilmesi için bu sebzelerin bir miktar kıyma veya et ile pişirilmesi veya yanlarında C vitamininden zengin bir besin kaynağı tüketilmesi önerilir.