Gençleştiren 20 besin

Gençleştiren 20 besin

cumhuriyet.com.tr

Anti-aging gıdalar hasarlı dokuları iyileştirir, dejenere olmuş hücre ve dokuların moleküler onarımını sağlar ve anti-oksidasyon yapma özelliği taşırlar.

Yüksek lif seviyesi sayesinde, hipokolesterolemik ve toksin düşürücü etkileri vardır.

Sağlık için vazgeçilmeziniz sudur!

Yağda düşük, protein açısından zengindir. Mükemmel anti-aging besindirler.

Flavanoller deri üzerinde olumlu etkiye sahiptirler. Anti-oksidan etkileri vardır. Pancar, mor üzüm, patlıcan gibi pek çok besini tüketebilirsiniz.

Fındık, badem, ceviz gibi sağlıklı kuruyemişler sağlıklı hücreler demektir.

Kaliteli protein içerirler. Protein ise yaşlanma etkilerine karşı güçlü durmanızı sağlar.

Bu grup çeşitli bulaşıcı hastalıklara karşı koruma, bakteri, virüs ve mikroorganizma patojenlerine karşı bir bariyer olma görevi görür. Mantar, kuru üzüm, kayısı ve patates gibi gıdaları tüketebilirsiniz.

Çilek, yaban mersini, kiraz, kızılcık, ahududu, çilek ve böğürtlen gibi meyveler, hücrelerin enerji seviyelerini korumaya yardımcı olur ve sağlıklı, esnek bir cilt için destekler.

Anti-enflamatuar ve antioksidasyon faydaları vardır. Aynı zamanda kansere karşı koruyucudur.

Anti-kolajenaz ve anti-elastaz özellikleri sayesinde yaşlanma etkisini geciktirir.

Vücutta artan enflamasyon, kardiyovasküler hastalıklar ve artrit dahil olmak üzere birçok dejeneratif hastalıkta etkilidirler.

Genç görünmenizi destekler, çevresel faktörlere karşı cildinizi korur.

Likopen; domates, karpuz, kırmızı ve pembe greyfurt gibi besinlerde bulunur. Yaşlanma karşıtıdırlar.

Kanser, sindirim sistemi, kalp duvarları gibi bölgelerde yenileşme etkisine sahiptir.

Karotenoidler, selenyum ve daha bir çok önemli vitamin ve minerale sahip olan yeşil sebzeler, yaşlılık ve nörolojik sorunlar gibi konularda etkilidirler.

Havuç, tatlı patates, balkabağı, mısır, şeftali, papaya, mango, kavun gibi besinler A vitamini deposudur. Beta-karoten sağlar ve yaşlanmaya karşı güçlü etkiye sahiptirler.

Elma, muz, soğan, beyaz turp gibi besinler, güçlü antioksidan etkisine sahiptirler.

Lahana, brokoli, karnabahar gibi sebzeler, hücrelerde yeterli enerji düzeyini korumaya yardımcıdırlar.

K vitamini zengini olan yapraklı sebzeler, kalbinizi ve kan dolaşımınızı sağlıklı tutarlar.

Antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Yaşlanma semptomlarını azaltır.