Gaziantepliler en çok kebapçıları özledi
Gastronomi
şehri Gaziantep'te vatandaşlar koronavirüs tedbirleri nedeniyle sadece paket
hizmeti veren lokantalara giderek kebap yemeyi özledi.
Vatandaşlar
bir an önce salgının bitmesini isterken, kebapçılar ise yasakların bitmesiyle
insanların lokantaları dolduracağını ifade etti.
İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle tüm lokanta,
restoranlar gibi iş yerleri sadece paket servis ve gel-al uygulaması ile hizmet
veriyor. Kebap diyarı Gaziantep'te de salgın nedeniyle uygulanan yasak en çok
ocak başında kebap tüketen vatandaşları etkiledi. Neredeyse her gün kebapçılara
uğrayan ancak yasak ile bundan mahrum kalan vatandaşlar, salgının bir an önce
sonlanmasını ve ocak başında kebap yeme özlemlerinin sona ermesini istiyor.
Vatandaşlar, sipariş üzerine eve gelen kebaplardan da
evlerinin balkon veya çatılarında mangal kurup pişirdiklerinden de ayın tadı
alamadıklarını söyledi. Vatandaşlar salgının bitmesiyle kebap yemek için
lokanta ve restoranlara gideceklerini ifade etti.
Gaziantep'teki lokantalar ve kebapçılar da vatandaşlardan
her gün yüzlerce mesaj aldıklarını ifade etti. Sosyal medya ve diğer
kanallardan müşterilerin kendilerine kebabı çok özledikleri ve salgın sonrası ilk
işlerinin lokanta ziyareti olduğu mesajı gönderdiğini belirten lokantacılardan
Yalçın Taşdelen, "İnsanlar, yasaklar bittiği anda kebapçılara koşacak.
İnsanların kebaba çok büyük özlemi var. Her gün bizlere yüzlerce kebabı
özlediklerine dair müşterilerimizden mesaj geliyor. Normalde Ramazan ayındayız
sahur ve iftarda tonlarca et ve sakatat tüketilirdi. Ama şu an bunların
hiçbirisi yok. En kısa zamanda normale dönmeyi bekliyoruz'' dedi.