Donmak üzere bulunan yavru ayı hızla büyüyor

Zonguldak'ta bulunan yavru ayı 4 günde 254 gram kilo aldı Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan ve Bursa'ya gönderilen 11 günlük yavru ayının tedavisi yoğun bakımda sürüyor. Günde 12 kez protein, bal, tuz ve yumurta sarısı karışımı süt ile beslenen ayının, 4 günde 254 gram kilo aldığı belirtildi.

AA

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hüseyin Cihan, 11 günlük yavru ayının, 6 günlükken bulunarak Bursa'ya getirildiğini, fakültenin hayvan hastanesinde özel odada bakımının yapıldığını anlattı.

Biberonla beslenen ve sağlık durumu iyiye giden yavrunun, anne özlemi çektiğini dile getiren Cihan, ilk planda akciğerlerinde sorun tespit edilen ayının bu probleminin yavaş yavaş ortadan kalktığını söyledi.

Yard. Doç. Dr. Cihan; "Bizim için en sevindirici olay, yavru ayının tedaviye olumlu cevap vermesi"

''Günde 12 öğün besleniyor. En azından gıdasını iyi alıyor ve bu bizi çok memnun ediyor. Akciğerindeki problem büyük ölçüde düzeldi. Yakın zamanda tam olarak düzelmesini bekliyoruz. Halen yoğun bakımda kalıyor ve muhtemelen de iki hafta daha kalacak. Tam gelişimini sağlaması ve gözlerinin görmesi bir ayı bulacak.''

Proteinli süt, yumurta sarısı, bal ve tuz

Anne sütünde yüksek oranda protein bulunduğunu vurgulayan Cihan, ''Bunu sağlamak amacıyla sütüne yağ ekliyoruz. Yumurta sarısı, bal ve bir miktar tuz da ilave ediyoruz. 29-30 derecelik sabit oda sıcaklığında tutuluyor. İki hafta boyunca da böyle olacak. Daha sonra kademe kademe sıcaklığı azaltacağız'' diye konuştu.

Annesini arama reaksiyonları veriyor

"Annesinin yerini hiç kimse tutamaz. Bir şekilde ses veya davranış olarak anne sütünü arama reaksiyonları veriyor. Biz de buna en yakın duyguyu vermeye çalışıyoruz..''

''Kendisine bir isim vermedik ama Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin ona 'Şanslı' dediklerini duydum.''

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üze bir vatandaş tarafından bulunan 4 günlük yavru ayı, Gökçebey'de tedavi altına alındı.

5 günlük yavru ayı, Bursa'daki Orman ve Su İşleri Bakanlığı Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirilerek tedavisine burada devam edilecek.

Donmak üzereyken bulunan yavru ayı, Bursa'ya getirildi Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan ve ilk tedavisi burada yapılan 6 günlük yavru ayı, Bursa'ya nakledildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, beze sarılıp özel kutuya konulan ve bal, süt, yumurta karışımıyla biberonla beslenen ayıyı bir araçla Müdürlüğün Bursa merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki binasına getirdi.