Çocukların yemesi gereken besinler

Çocuklarınıza bu gıdaları mutlaka yedirin

cumhuriyet.com.tr

Yumurta

Yumurtanın beyaz kısmı protein bakımından zenginken, sarısı sağlıklı yağlar içerir. Ayrıca yumurta, B12 vitamini ve folik asit deposudur.

Kakao..

Doğal ve katkısız kakao, cilt sağlığı için çok önemlidir, güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korur.

Tarçın

Anti-viral özelliği olan tarçın, soğuk algınlığı ve nezleye çok iyi gelir. Ayrıca tarçın, kan şekerini de düzenler.

Yaban mersini

Yüksek derecede antioksidan deposu olan yabanmersini, her gün bir miktar tüketildiğinde kanser ve tip 2 diyabet 2 riskini en aza indiriyor.

Badem

E vitamini ve magnezyum içeren badem, çocukların dolaşım sistemini iyileştiriyor. Antioksidan zengini de olan badem, cilt sağlığı için de oldukça önemli.

Tatlı patates: Büyük bir besin kaynağı olan tatlı patatesin tadı da çok güzel. Bu sağlıklı ve lezzetli sebze, potasyum, C vitamini, lif, folat, A vitamini, kalsiyum ve demir içeriyor.

Avokado

Doymamış yağ içeren bu krem gibi meyve, çocukların büyümesine ve beyin gelişimine destek olur.

Ay çekirdeği

Ay çekirdeği, badem, zeytinyağı, fındık ve soya gibi besinlerin içinde bulunan bitkisel steroller, kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor.

Somon

Soğuksu balıklarından olan somon, kalp ve beyin sağlığı için çok önemli olan omega3 yağ asidini içerir. A, B, D vitaminler, kalsiyum, demir ve selenyum bakımından da zengindir.

Ispanak..

Lifli bir sebze olan ıspanak, A ve C vitaminin yanı sıra, kalsiyum, demir ve folik asit kaynağıdır.

Fasulye ve Mercimek: Ete eşdeğer nitelikte yüksek bir protein deposu olan kuru fasulye ve mercimek, sinir sistemini dengede tutar, enerji verir.

Brokoli

Bilindiği gibi lifle dolu olan brokoli, gelişmekte olan çocuklar için en iyi gıdalardan birisi. Brokoli aynı zamanda vitamin ve mineral deposu. Çocuğunuzun görmesine ve hücre hasarından korunmasına yardım ediyor.

Sığır eti: Protein, B vitaminleri, niasin, çinko ve demir içeren sığır etinde, yumurta gibi beyin gelişimini sağlayan kolin de bulunuyor. Yağ ve kolesterol bakımından yetişkinlerin fazla yemekten kaçınması gereken et, küçük çocukların beyin ve vücut gelişimleri için oldukça faydalı.

Süt: Kalsiyum ve fosfor, sağlıklı kemik gelişimi için gerekli iki mineraldir. Süt, protein, enerji yakıtı olan karbonhidrat, A vitamini ve magnezyum ile kemikleriniz için faydalı diğer mineraller içeriyor.

Tam tahıllar...

Ekmekte, krakerlerde ve yulaflı kahvaltılıklarda bulunan tam tahıllı yiyecekleri çocuklar sever. Bu gıdalar folik asit, çinko, demir ve B vitamini bakımından zengindir. Ayrıca bazıları D vitamini ve kalsiyum ile de zenginleştirilmiştir.

Peynir gibi, yoğurdu da çocuklarınıza severek yedirebilirsiniz. Yoğurdun her porsiyonu kalsiyum, protein, karbonhidrat, B vitamini, çinko ve fosfor içeriyor. Canlı aktif kültür bulunan yoğurtlar ise bağışıklık sistemini destekliyor ve bağırsak sağlığını yükseltiyor.

Ton balığı: Konserve ton balığı ile çocuklarınızın protein, niasin, B vitaminleri, demir ve çinko ihtiyacını giderebilirsiniz. Omega 3 yağ asitleri içeren balık, beyin gelişimine yardım ediyor ve kalp sağlığını koruyor.