'Cem Yılmaz züppe, Nihat Doğan salak!'

Türkiye'de farklı kişiliği ve 'çevreci profesör' lakabıyla bilinen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, komedyen Cem Yılmaz'a 'züppe', sanatçı Nihat Doğan'a da 'salak' dedi.

cumhuriyet.com.tr

Çok sayıda konferanslara ve panellere imza attığını söyleyen İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı Orhan Kural, "Dünyanın 256 ülkesinde 4 bin konferansa katıldım, tek amacım var. Her türlü kötülükten uzak durulmasını istiyorum" diye konuştu. Hazır yiyeceklerden ve içeceklerden bahseden Kural, bu tür yiyecek ve içecekleri öğrenciler boykot etsin çağrısında bulundu.

Televizyon programlarını ve sanatçıları da eleştiren Kural, eleştirisinin devamında çok tartışılacak şu ifadeleri kullandı: "TV'lerde görüyoruz, Seda Sayan'ın programına katılanların konuşmaları artık çığırından çıktı. Türkiye'nin ekonomisi bu aralar çok geriledi. Daha da düşüyor. Ekonomiyi ağzında puro ve Jaguar marka arabayla hava atan "Züppe" Cem Yılmaz düşürdü."

"Geçenlerde Somali'ye gittim. Büyükelçinin daveti üzerine. Yanımda iki hanım vardı. Hava yollarında çalışıyorlardı.

Oraya Ajda Pekkan ile O 'Salak' Nihat Doğan da gelmiş."

"Ajda Pekkan'ın da yol parasını da biz verdik devlet olarak. Fotoğraf çektirirken ufak zenci bir çocuğu gören Ajda Pekkan korkmuş, Daha sonra çocuğun elini tutarak itmiş ve ellerini sabunlamış ve kolonyalı mendil ile defalarca temizlemiş. Sonuç ne oldu? Ajda Pekkan Somali'ye gitti."

Yaklaşık 1,5 saat süren konferans sonunda İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Orhan Kural'a Kaymakam Bülent Hamitoğlu tarafından yapay çiçek takdim edildi.