Bunları yapan memurun maaşı kesilir

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurların aylıkları hangi durumlarda kesilir ve aylığı kesilen memur için hangi işlemler uygulanır? İşte merak edlen bu soruların cevabı.. Memurların hangi durumlarda aylıkları kesilir?

cumhuriyet.com.tr

Aylıktan kesme, memurun brüt aylığının otuzda biri ile sekizde biri arasında kesinti yapılmasıdır. Uyarma ve kınama cezalarının manevi bir ceza olmasına rağmen aylıktan kesme cezası manevi yönüne ilaveten maddi yönü de olan bir ceza türüdür.

a-Kasıtlı olarak, verilen emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak, görev mahallinde kurumlarca belirlenen usul ve esasları yerine getirmemek, görevle ilgili resmi belge, araç ve gereçleri korumamak, bakımını yapmamak, hor kullanmak

b- Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek Memur , görevini sürekli olarak ve kesintisiz bir şekilde yapmalıdır.Kamu hizmetlerinin sürekliliği bunu gerektirir.

b- Özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmemek Memur , görevini sürekli olarak ve kesintisiz bir şekilde yapmalıdır.Kamu hizmetlerinin sürekliliği bunu gerektirir.

d- Görevle ilgili konularda yükümlü olduğu kişilere yalan ve yanlış beyanda bulunmak Memurun yükümlü olduğu kişiler hiyerarşik amirleridir.

e- Görev sırasında amirine sözle saygısızlık etmek Suçun oluşabilmesi için ; - Görev sırasında - amirine - sözle saygısızlık etmesi gerekmektedir.

f- Görev yeri sınırları içinde herhangi bir yerin toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak

g- İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terk etmek Suçun oluşması için memurun - ikamet ettiği ilin hudutlarını - izinsiz olarak - terk etmesi gerekmektedir.

h- Toplu müracaat ve şikayet etmek DMK.’nun 21.maddesinin 1 inci fıkrası ve Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik’in114 11 inci maddesine “Devlet memurları ,kurumlarıyla ilgili resmi ve şahsi işlerinden dolayı müracaat etmek hakkına sahiptirler”

i- Hizmet içinde Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak Fıkra da memurun hizmet içinde itibar ve güven duygusunu sarsacak davranışlarda bulunmaları düzenlenmiştir.

j- Yasaklanmış her türlü yanını görev mahallinde bulundurmak Yasaklanmış yayınlar ancak görev mahallinde bulundurulur ise bu fıkraya giren suç işlenmiş sayılır.