Bu yiyecekleri sofranıza koymadan önce bir daha düşünün

Bunları sofranıza koymadan önce bir daha düşünün

cumhuriyet.com.tr

Patlamış mısır Birlikte geldiği poşetteki kimyasallarla, mısırın içindeki bazı aromaların birleşimi ile ölümcül sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Kayısı Çekirdeği Kayısı çekirdeğinin içindeki badem diye adlandırılan tohum hidrojen siyanür içerir...

Yer Fıstığı Yer fıstığı, alerjide ölüm oranı en yüksek olan gıda.

Filiz Filizlenmiş gıdalarda salmonella, E.coli ve listeria gibi salgın hastalıklara yol açan bakteriler olabilir.

Sosis Amerikan Kanser Araştırma Enstitüsüne göre günde bir sosisli sandviç, kolon kanseri riskini %20 artırıyor.

Ake Meyvesi Jamaika istifrası adlı hastalığa yol açar. Yoğun karın ağrısı ve kusma ile başlayan bu hastalık; dehidrasyon, koma ve ölüme kadar gidebilir.

Domates Sapları ve yaprakları ölümcül derecede toksin içerebilir. Domates yaprakları kaynatılarak yapılan bitki çaylarından ölen insanlar raporlanmıştır.

Yeşil Yapraklı Sebzeler Marul, lahana, ıspanak gibi büyük yeşil yapraklı sebzelerde de yüzlerce virüs ve bakteri tespit edilmiştir. Sirkeli suyla iyice yıkanmalı...

Manyok Bu bitki yüksek derecede siyanür içerebilir ve bu ölümcül olabilir.

Hint yağı Kabızlığa çare olarak da gösteriliyor. Ancak tüketmeden önce çok zehirli olduğunu bilmekte fayda var. Hint yağı üretiminde çalışan işçilerde bulantı, ishal ve hipertansiyon görülmektedir.

Balon Balığı 30 kişiyi öldürecek güçte. Sadece dişisi zehirli olan bu balık, uzman bir şef tarafından zehrinden arındırılmazsa sonuç kaçınılmaz. İstatistiklere göre Japonya'da 1887-1978 arasında tam 6 bin 925 kişi, yani yılda ortalama 75 kişi bu yemek yüzünden hayatını kaybediyor.

Yıldız Bu meyvenin sadece 100 mililitresi nörotoksine dönüşüyor; beyin ve sinir sistemini çökertiyor.

Kiraz Aşırı şekilde tüketildiğinde kusma, böbrek yetmezliği ve ölüme yol açabilir.

Durian Özellikle pişirilmeden yenildiği zaman alkol zehirlenmesine benzer etkiler gösteren sonuçları var.

Mürver Tohumları, yaprakları ve dalları tamamen ayıklanmalı. Yoğun bir ishale sebep olacak siyanür ile karşı karşıya kalabilirsiniz ki bu durum ölümcüldür.

Kaju Çeşit çeşit zehir içerdiği biliniyor. Çiğ kaju buhar ile özenle temizlenmeli...

Mantar Bazı türlerin yenmesi durumunda 6-12 saat içinde ani ishal, sıvı kaybı, vücut ısısının dalgalanması ile birlikte ölüm ortaya çıkıyor.