Bu besinler ömür uzatıyor

Sağlıklı ve uzun ömürlü yaşamanın yolu doğru beslenmek.

cumhuriyet.com.tr

Şeker yerine bal tüketin.

Sindirim sisteminin dinlenmesi ve vücuttaki toksinlerin atılması için, haftada bir gün sadece meyve yiyin, süt ve su için.

Ceviz, yerfıstığı ve zeytinyağı beyin hücreleri için yararlıdır. Yağ, deri altı vücut ısısının hızlı kaybını önler.

Magnezyum, ve E vitamini yönünden zengin olan çikolata enerji verir. Ama çikolatanın katı yağ ve şekerden yapılmış olduğunu unutmayın.

ÇAVDAR EKMEĞİ: Damar sertliği, kan dolaşımı bozukluğu ve yüksek tansiyona iyi gelir.

BUĞDAY: Fosfat, magnezyum, kalsiyum, fosfor, B ve E vitamini var. Sofradan eksik etmeyin.

PİRİNÇ: B vitamini içerir. Bütün vitamini kabuğundadır. İşlenmemiş, kırıklı, kahverengi pirinç daha yararlıdır.

Lifli sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin. Bunların posası, barsak yüzeyini korur.

YULAF: Vitamin ve madensel tuz içerir, vücuttaki zararlı toksinleri atar.