Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
Besin zehirlenmesinden korunmanın 12 püf noktası!
cumhuriyet.com.tr
Yaz mevsiminde besin kaynaklı zehirlenmelerin en yaygın nedenini yetersiz soğutma oluşturuyor ki bu aylarda tüm zehirlenme vakalarının yüzde 46 gibi büyük bir oranını oluşturuyor.
Diğer zehirlenme nedenleri ise hazırlama ve tüketim arasında bir veya daha fazla gün olması, yetersiz pişirme, yetersiz ısıtma, araç ve gereçlerin yetersiz temizliği ile kötü yiyecek malzemelerinin kullanılması yer alıyor.
Besin zehirlenmesinin önüne geçmek içinse besinleri satın alırken saklarken ya da tüketirken bazı noktalara özen göstermek gerekiyor.
Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, aşırı sıcaklarda besin zehirlenmesi sorunuyla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı.