Berberlerden Özgecan protestosu

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası (DİBEKOD) üyeleri üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini peruk takarak protesto etti.

AA

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası (DİBEKOD) üyeleri üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini peruk takarak protesto etti.

DİBEKOD Başkanı Cemil Değirmenci, Sümerpark'ta düzenlediği basın toplantısında, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini lanetlediklerini söyledi. Kadına yönelik şiddetin son bulması için üzerilerine düşen sosyal sorumluluk adına bir araya geldiklerini ifade eden Değirmenci, kadınların yaşadığı olumsuzluklara ortak olmak ve erkek olarak katkı sunmak istediklerini belirtti.

Değirmenci, şöyle dedi: "Kadınlarımızın, analarımızın yaşadıkları bu olumsuzluklara, ölümlere aynı zamanda haykırışlara ortak olmak istedik. Kadına yönelik şiddet ve sonuçlarının ortadan kaldırılması için kurum ve kuruluşların sorumluluk bilinciyle işbirliği yaparak yaşamsal öneme sahip sorunu ortadan kaldırma mücadelesinde bizlerin hazır olduğunu tüm kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz."

Açıklamanın ardından DİBEKOD üyeleri, Aslan'ın öldürülmesine, peruk takıp, "Kadına şiddet erkeklikse biz erkek değiliz" yazılı döviz taşıyarak tepki gösterdi.

Iğdır'da görev yapan kadın polisler, polis merkezinin duvarına "Başaramadık, bizi affet Özgecan" yazılı afiş ve siyah filama asıldı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Zonguldak'ta protesto edildi. Kozlu ilçesinde Amfi Tiyatro Alanı'nda toplanan belediye personeli ve vatandaşlar, Özgecan Aslan için dua ederek fotoğrafının üzerine karanfiller bıraktı.

ÇANKIRI'DA OĞRENCİLERİN PROTESTOSUNA DESTEK VEREN ERKEKLER "TECAVÜZ ETMEK ERKEKLİKSE BİZ ERKEK DEĞİLİZ" YAZILI DOVİZİ TAŞIDILAR.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyeleri ve öğrencileri de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Terzioğlu Yerleşkesi Öğrenci Etkinlik Merkezi önünde yapılan protesto sırasında, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümü öğrencileri "kadına yönelik taciz ve şiddeti" konu alan oyun sergiledi.