Bağışıklığı güçlendirmek için 8 süper besin

Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek, bağışıklık sistemini güçlendirmek için alınması gereken besinleri anlattı.

cumhuriyet.com.tr

Acıbadem Ataşehir Cerrahi Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Oya Yüksek anlattı:

PORTAKAL: C ile A vitamini vücutta hücreleri koruyucu özelliğe sahip antioksidan vitaminler arasında yer alıyor. Günde 2 portakal yiyebilirsiniz.

ISPANAK: Ispanak, içerdiği A ve C vitaminiyle güçlü bir antioksidan. Bu vitaminler bağışıklık sistemimizin zayıflamasını önler. Haftada iki gün ıspanak yenilebilir.

BALIK: Balık hem protein hem de iyi bir selenyum ve çinko kaynağı. Selenyum özellikle hücre yaşlanmasını önlüyor ve kalp sağlığını koruyor.

YUMURTA: Bağışıklık sisteminde görev yapan hücrelerin çoğalması ve yenilenmesi için proteine ihtiyaç var. Yumurtayı haftada 4 kez yiyebilirsiniz.

BADEM-CEVİZ: Badem ile ceviz antioksidan E vitamini içeriyorlar. Bu özellikleri sayesinde de bağışıklığın korunmasında önemli bir rol üstleniyorlar.

YOĞURT: Vücudumuzdaki yararlı bakteriler olan probiyotikleri içeren yoğurt özellikle bağışıklık sistemi için önem taşıyor. Her gün 1 kase yiyin.

TAM BUĞDAY: Tam buğday ekmeği ve yulaf ezmesi gibi tam tahıllar, bağışıklığı koruyucu B6, pantotenik asit, folat, B12, riboflavinin gibi B grubu vitaminler içeriyor.