Alanya'da yılda 250 bin turist safari yapıyor

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen turistlerin en çok tercih ettiği aktivitelerin başında cip safari geliyor. İlçede yılda yaklaşık 250 bin turist cip safari yapıyor.

DHA

Antalya'nın Alanya İlçesi'ne tatile gelen turistlerin en çok tercih ettiği aktivitelerin başında cip safari geliyor. İlçede yılda yaklaşık 250 bin turist cip safari yapıyor.

Antalya'ya gelen turistlerin önemli bölümünü ağırlayan Alanya'da turistler için alternatif aktivite seçenekleri sunuluyor. Bunların başında ise Torosların eteklerinde, doğayla iç içe yapılan cip safariler geliyor. Bölgede pek çok şirket cip safari düzenleyerek, turistlere doğasıyla dikkati çeken kırsal bölgeleri gezdiriyor. Ciplerle yapılan turlarda turistlere engebeli arazideki off-road parkurlarıyla da adrenalin katılıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Turlardan Sorumlu Yönetim Kurul Üyesi Mehmet Nedanlı, Alanya turizminde en çok ilgi görenlerin başında safari turlarının geldiğini söyledi. Yılda yaklaşık 250 bin turistin safari turlarına katıldığını belirten Mehmet Nedanlı şöyle dedi: "Günde 5- 6 noktaya ortalama 30'un üzerinde tur yapılıyor. Bu da yılda yaklaşık 250 bin kişi demektir. Safari turlarla Alanya'ya gelen turist sahil şeridi dışında bir yer görme fırsatı yakalıyor. Turist, turizm yerleri dışındaki gerçek Alanya'yı görüyor, gerçek halkla ve köylülerle tanışıyor. Bu sayede Alanya'nın uzak noktalarındaki insanlar da turizmin nimetlerinden yararlanıyor."

Cip safarilerle kırsal ekonominin de kalkındığını vurgulayan Nedanlı sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü safariye çıkan turist bir köyde yemek yiyor, bir diğerinde el yapımı hediyelik satın alıyor. Bunlar turizmin tüm Alanya'ya yayılması için büyük etken. Turist deniz, kum ve güneş üçlemesi dışında, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görüyor. Böylece turizm pastasından kırsal kesim de pay alırken, tatile gelen dünya ülkelerinden insanlar da Alanya'nın bütün güzelliklerini bir arada yaşama şansı yakalıyor. Bu da Alanya tanıtımı için çok önemli."