"Yapıcı bir muhalefetin parçası olacağız"
Meclis'te Anayasa değişikliği taslağıyla ilgili görüşme trafiği CHP'nin ardından BDP ile devam etti... BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, gecikmeli de olsa Anayasa değişikliği sürecinin başlatılmasını önemsediklerini ifade ederek, "Yapıcı bir muhalefetin parçası olacağız" dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın CHP grubunu ziyaretinin ardından Meclis'te ikinci durağı BDP Grubu oldu.
Yapılan görüşmenin ardından açıklama yapan BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata AKP'nin Anayasa değişikliği taslağını sunduğunu belirterek, "Bizler de toplumun acil demokrasi ihtiyacına inandığımızı ve Anayasa dahil anayasayı gerektirmeden bugün toplumumuzun acil ihtiyacı olan bir çok konuda yasal düzenlemelerin yapılabileceği noktasında görüş ve önerilerimizi sunduk. Taslak üzerinde ayrıntılı bir inceleme yapacağız. Hukukçularımızla değerlendireceğiz. Görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.
Taslağı bu haliyle olumlu bulup bulmadıkları sorusu üzerine genel merkez ve parti grubunda değerlendireceklerini ifade eden Ata, daha önce Genel Başkan Selahattin Demirtaş tarafından dile getirilen 'BDP'nin kırmızı çizgileri'yle ilgili bir soruya, "Her siyasi partinin kendince, toplumsal ihtiyaçtan kaynaklı kırmızı çizgileri vardır. Bu da eşbaşkanlarımız tarafından ifade edilmiştir. Yapıcı bir muhalefetin parçası olduğumuzu olacağımızı ifade ettik. Ama Türkiye hala bir darbe Anayasası ile yönetiliyor. Sivil demokratik çoğulcu bir Anayasa ihtiyacı hükümetin önündeki en büyük gerçekliktir. Ve bu konuda siyasi iktidarın atacağı adım da ülkemize en büyük hizmet olacaktır. Her ne kadar anayasanın bir bütün olarak ele alınıp değiştirilmesinden yanaysak da gelen metin üzerine değerlendirmemizi yapacağız, görüş ve önerilerimizi ifade edeceğiz" karşılığını verdi.
Taslağın bir saat önce ellerine ulaştığını, değerlendirme şanslarının olmadığını dile getiren Ata, ilk izlenimlerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:
"İlk izlenimimiz; biz 2007 seçimlerinden hemen sonra bir anayasa değişikliğinin gündeme geleceğine inanıyorduk. Çünkü 2007 seçimlerinde sandık başına giden her vatandaş mevcut anayasanın toplumsal ihtiyaçlara cevap olmaktan uzak olduğunu düşünerek gitmiştir ve siyasi tercihini ortaya koymuştur. Ancak gecikmeli de olsa bu süreç başlatılmıştır. Önemsiyoruz bundan sonrasında da yapıcı bir muhalefetin parçası olacağımızı ifade ediyoruz."
Meclis'teki Anayasa değişikliği trafiği saat 13.30'da yapılacak MHP ziyareti ile devam edecek.
ÇİÇEK: YENİ BİR ANAYASA İHTİYACI HERKESİN KABULÜDÜR
ERDOĞAN'DAN ANAYASA PAKETİNE SON RÖTUŞ
YARGITAY BAŞKANLAR KURULU TOPLANACAK
ÖZBEK'TEN ANAYASA PAKETİ YORUMU
ANAYASA PAKETİNDEKİ MADDELER NE ANLAMA GELİYOR?
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- ‘Hepinize test yapalım, bakalım kim ne kadar geçiyor!’
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt