Geçmeyen boğaz ağrınızın nedeni su şişeniz olabilir! Lavabodan daha mikroplu...

Günlük hayatta su şişeleri sıklıkla tercih edilen içeceklerdir. Ancak, birçoğumuz bu şişelerin lavabolarımızdan daha mikroplu olabileceğini hiç düşündük mü? Çoğu insan, su şişelerinin hijyenik olduğunu düşünürken, gerçekte durum böyle olmayabilir.

Yayınlanma: 15.05.2024 - 10:26
Geçmeyen boğaz ağrınızın nedeni su şişeniz olabilir! Lavabodan daha mikroplu...
Abone Ol google-news

Düzenli kullandığınız su şişenizi ne kadar özenle dezenfekte ediyorsunuz? Uzmanlara göre ideal temizlik rutini, her gün her kullanımdan sonra sabun ve suyla iyice fırçalamayı içerir. Bunu yapmamak sizi hasta edebilir. 

Boğaz sorunlarının ardındaki suçlunun kirli su şişesi olduğunu fark eden Los Angeles merkezli tıp öğrencisi Lauren Garkow, "İçeride bir film tabakası varmış gibi göründüğünü fark ettim, bu yüzden onu ovalamak için bir kağıt havlu aldım ve sonra küflenmeyi fark ettim tabanın içinde kalıplanmış bir tabaka vardı." dedi.

KISA SÜRE SONRA BOĞAZ SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

Cleveland Clinic'te dahiliye uzmanı olan MD Marianne Sumego, "Yeniden kullanılabilir su şişeleri hakkındaki en büyük yanılgı, onların gerçekte olduklarından daha güvenli olduklarıdır"  açıklamasında bulundu.

Cleveland Clinic'in yeni bir raporuna göre, yeniden kullanılabilen su şişeleri  bakteri ve küf için bir yuva oluşturuyor çünkü bu mikroplar nemli ortamlarda gelişiyor.

Sumego, "Su şişenizde toplanabilecek bakteri miktarı, genellikle mutfak lavabonuzda ve düzenli olarak kirli olduğunu bildiğimiz diğer yüzeylerde bulunabilecek bakteri miktarından daha fazladır" dedi. Şişenizi suyla durulamak yeterli değildir. Şişenizin tüm köşelerini sabun ve suyla fırçalamanız ve çıkarılabilir parçaları da temizlemeyi unutmayın.

Gıda zehirlenmesi belirtileri veya grip benzeri belirtiler (nezle veya  burun tıkanıklığı gibi ) yaşıyorsanız ve nedenini anlayamıyorsanız, bunun sorumlusu yeniden kullanılabilir su şişeniz olabilir. Rapora göre şişenizde küf olmaması, su şişenizin mikropsuz olduğu anlamına gelmiyor. Genellikle bakterileri göremezsiniz, Bu nedenle temizlik rejiminize özen gösterin.  


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler