Feyzi Açıkalın

İz bırakan başlıklarla 2019

01 Ocak 2020 Çarşamba



3 Ocak- Bilal Erdoğan, İlim Yayma Ailesi 1 Ocak geleneksel konuşmasında: Her şeyi devletten beklemeyin. Ümmetin ayağa kalkma vakti geldi.


8 Ocak- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine, “Bir Mozart, bir Beethoven dinlesin, belki iyi gelir” diyen oyuncu Rutkay Aziz’e: Cumhurbaşkanı’nı Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır.


9 Ocak: Erdoğan- Bu kapitalizm nelere muktedir. Deniz kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Orman morman ne varsa kesiyor, atıyor ortaya. Dikey mimari yapayım, oradan da malı götüreyim, yapılan iş bu.


15 Ocak- Erdoğan: Dün sayın Trump’ın sosyal medya hesabından verilen bir takım mesajlar doğrusu beni ve arkadaşlarımı üzdü.


21 Ocak- Prof. Dr. Celal Şengör: Organ bağışına taraftar değilim. Elin dangalağına verip onu yaşatmanın anlamı yok.


21 Ocak- Ethem Sancak: Benim için İslam’a sarılmış, dik duran bir Arap, ruhunu Batı’ya satmış olan 50 Türk’e bedeldir.


23 Ocak- MÜSİAD: Keneviri tüm ülkeye yayacağız.


26 Ocak- AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken: AKP’li adaya oy vermek mahşerde beraat belgesidir.


30 Ocak- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: Sigara haramdır.


30 Ocak- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sebze ve meyve fiyatlarındaki yükselişle ilgili olarak: Vatandaşlar mevsimine göre tüketim yaparsa fiyatlar dengelenir.


ŞUBAT


5 Şubat- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: İhlas Finans’tan paralarını alamayan 70 bin kişi için hazırladıkları kanun teklifinin kabulu için çağrı yaparken: Allah’a inanıyorsanız bu kanuna evet diyeceksiniz.


6 Şubat- Erdoğan: Kimsenin fiyatlardan şikayet ettiği yok. Herkes memnun.


6 Şubat- Erdoğan: Bizim dünyamızda kibirin, büyüklenmenin, efelenmenin, hizipçiliğin, arsızlığın, hırsızlığın, yolsuzluğun, israfın, haksızlığın, hukuksuzluğun olmadığını bizzat kendi yaşantımızla millete göstereceğiz.


7 Şubat- AKP Ankara Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mehmet Özhaseki: Sade, mütevazi, israfı hiç sevmeyen bir Cumhurbaşkanımız var. Kuruşuna kadar dikkat ediyor.


8 Şubat- Mersin Çamlıyayla AKP İlçe Başkanı Mehmet Ali Yetiş seçim propaganda konuşmasında: Vatan hainlerinin yanında yer almaktansa hırsız bizim hırsızımız, onun yanında yer alırız.


8 Şubat- Erdoğan: Afrin’de leblebi-çekirdek mi kullandık; mermi kullandık, bomba kullandık. Bu ne domatese benzer, ne patlıcanı, ne sivri bibere benzer. Benim ecdadım Çanakkale’yi fethederken ne yedi ne içti, bunu biliyorlar mı?.


9 Şubat- ABD Başkanı Trump’tan Rahip Brunson’a: Onu çıkarırsanız iyi olur dedim ve gitmene izin verdiler.


10 Şubat- Erdoğan: Yeni AKM, Jakoben zihniyete karşı bir zafer anıtı olacak.


10 Şubat- Erdoğan, kabzımallara yaptığı konuşmada: Cudi’de nasıl teröristlerin işi bitirildiyse halde de bitiririz.


12 Şubat- AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekçi: İzmir’in şarabını uluslararası marka yapacağım”. 19 Şubat- “Şarap ihracatını destekliyoruz ama şarap haramdır.


13 Şubat- Erdoğan: CHP; çöp, çukur, çamur demektir. CHP; hırsızlık, haksızlık, hukuksuzluk demektir. CHP; kavga, kaos, kutuplaşma demektir. CHP; bakımsızlık, başarısızlık, beceriksizlik demektir. Allah bu memleketi yıkım ittifakının eline geçmekten korusun.


17 Şubat- Erdoğan, Edirne mitinginde: Türkiye’yi bu laiklik istismarından kurtarmanın vakti geldi.


20 Şubat- MHP lideri Devlet Bahçeli: ‘Fenerbahçe diz çöktü, şuna bir de biz vuralım’…. Bu Beşiktaş’a yakışmaz. İki takıma da derbide berabere kalmalarını tavsiye ederim.


21 Şubat- AKP İstanbul adayı Binali Yıldırım, Maltepe KYK yurdunda yaptığı seçim konuşmasında: Gençlere özel kuluçka merkezleri kurulacak.


24 Şubat- Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Sisi’ye yönelik: O şimdi diyecek, ‘Yargı verdi kararı’. Tamam da orada yargı seçim filan hikaye. Orada tamamen otoriter, totaliter bir yapı var. Kimi istersen onu oraya getiriyorsun, istediğin anda da onları alıyorsun.


25 Şubat- Erdoğan: Şimdi diyorlar ki kayyum atanan yeri geri alacağız. Benim vatandaşım geri almana fırsat veriyorsa, devletin verdiği imkanları Kandil’e gönderecek olursanız hiç beklemeden yine kayyumlarımızı atarız.


MART


2 Mart- Erdoğan: CHP sadece PKK ve FETÖ ile değil, Kıbrıs Rumları ile de beraber yürüyor.


3 Mart- AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki: CHP’liler bana oy verir. Aziz Nesin’i de okudum ben.


4 Mart- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay büyükşehir belediye başkanı tanıtım toplantısında: CHP; TİKKO; THKP-C, PKK, FETÖ ve Esad ile ittifak içinde.


5 Mart- Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya’nın ‘bozkurt’ işaretini yasaklamasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı’na, Bak, seni takdir ediyorum. İyi bir arkadaşımızsın. Kusura bakma, Avusturya’ya geldiğim zaman ilk bu işareti ben yapacağım, yasağı deleceğim. Bozkurt ile rabia işaretini birlikte yapacağım.


6 Mart- Erdoğan: Bu ülke yeşillendiyse, bizimle yeşillendi.


6 Mart- Erdoğan, Millet ittifakı için: Bu ittifak, milletin geleceğine pusu kurma, Türkiye’nin geleceğini karartma, ülkemizi Suriye’deki kazanımlarından koparma, terör örgütlerini tekrar başımıza musallat etme ittifakıdır. Bu ittifak, bir yıkım ittifakıdır.


6 Mart- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Varank Türkiye Uzay Ajansının kuruluş kararnamesinin iptali için CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne baş vurduğunu belirterek: CHP uzaya çıkmamıza mani oluyor.


7 Mart- Erdoğan: Ben vatandaşa terörist diyecek kadar enayi miyim?.


8 Mart- Akit yazarı Abdurrahman Dilipak: 8 Mart yürüyüşlerine katılanlar fahişelikten yanalar.


9 Mart- Kemal Kılıçdaroğlu: Ben bütün ülkücüleri seviyorum.


10 Mart- Mevlüt Çavuşoğlu: Antalya’da Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde: Dünyanın her yerinde sözümüz geçiyor. Her şey kontrolümüz altında.


11 Mart- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Cumhur İttifakı’nda bir zafiyet olursa, 1 Nisan’da 6 yaşındaki çocukların eline silah vererek kaymakamlıkları ve valilikleri alt üst ederler.


12 Mart- Bilal Erdoğan: Dünyanın en zengin ülkesi değiliz ama gönlü en zengin ülkesiyiz.


12 Mart- Cumhur İttifakı’nın Adana Kozan belediye başkan adayı: Rabbimin izniyle analarını belleyeceğiz.


12 Mart- Erdoğan: Ben oy verenlere terörist demedim, oy verilenlere terörist diyorum.


15 Mart- İlahiyatçı Nurettin Yıldız: Uçlu kalem kullanın. Çünkü kalem açacağı şehvet hissi uyandırır.


19 Mart- Süleyman Soylu: Seçim sonuçlarında şaibe olmayan ender ülkelerden birisiyiz.


19 Mart- Akit TV sunucusu: Toplum Kılıçdaroğlu’nun asılmasını bekliyor, bu bizim fikrimiz.


19 Mart- Erdoğan: İstanbul’u Konstantinopolis’e çevirmeye çalışan Bizans artıklarına okkalı bir tokat indirmenizi bekliyorum.


20 Mart- Erdoğan: Televizyonlara talimatı verdim, bunları yayınlayın.


30 Mart- Erdoğan, muhalefete seslenirken: Yerel seçimde hangi ekonomiyi çözeceksin? Ekonominin dümeninde ben varım ben.


NİSAN


4 Nisan- ABD Başkan Yardımcısı Pence: Türkiye seçimini yapmalı. Dünyanın en başarılı askeri ittifakının önemli bir ortağı olarak kalmak mı istiyor yoksa pervasız kararlar alarak bu ittifakın güvenliğini riske atmak mı istiyor?


9 Nisan- Devlet Bahçeli: Seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir şekilde sonuçlandıysa yeni bir seçim de düşünülebilir.


10 Nisan- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: AKP’ye oy vereceği belli olan kişiler seçmen listesinden düşürülmüş. Türkiye, demokrasi tarihi boyunca böylesi organize bir işlem görmedi.


13- Nisan- Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Erdoğansız bir hükümet kurmaya kalktığınızda o hükümet FETÖ, PKK, CHP ve İYİ Parti hükümeti olur. Onlar da Türkiye’yi yangın yerine çevirir, üç ay yönetemez.


13 Nisan- Erdoğan: Nasıl GS Lisesinden mezun olan birinin Galatasaray’ı bir marka olarak ortaya koymak istiyorsa ben de bir imam hatipli olarak bunu ortaya koymaya çalışıyorum.


21 Nisan- Şehit cenazesinde Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunan saldırganlara seslenen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Mesajlarınızı verdiniz, tepkinizi gösterdiniz.


22 Nisan- Devlet Bahçeli: Yaşlı bir adam yumruk atıyor. O adama yumruk attıracak kadar ne yaptın sen Kemal Kılıçdaroğlu? Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir tatile çıkması lazım.


22 Nisan- Ahmet Davutoğlu: AK Parti ve ülkemiz, hırslarına esir düşmüş dar ve çıkarcı bir çevrenin ikbal kaygılarına terk edilemez.


27 Nisan- Erdoğan: Etrafına korumalarla duvar ören belediye başkanı olmaz.


29 Nisan- Bilal Erdoğan: İsrail Türkiye’den korkuyor. Çünkü, ‘İşin başında imam hatipli milliler var!’ diye korkuyor.


30 Nisan- Alanya Müftülüğü’nden, trafik kazasında yaşamını kaybeden Alanyasporlu futbolcu Josef Sural paylaşımı: Müslüman olmayanlara rahmet dilemeyin.


MAYIS


1 Mayıs- Devlet Bahçeli’den YSK’ya tehdit: MHP, YSK’nın alacağı karara maşeri vicdana uygun olması kaydıyla elbette saygı gösterecektir.


5 Mayıs- Erdoğan: Ortada bir yolsuzluk var. Bu yolsuzluğun kaldırılması hem Yüksek Seçim Kurulu’nu aklayacaktır, hem de milletimizin gönlü ferah hale gelecektir.


6 Mayıs- Erdoğan: Sandıktan çıkanı kabul etmiyorsanız bu demokrasi değildir. Bu totaliter bir anlayıştır.


10 Mayıs- Erdoğan: CHP’nin tarihi sandık hırsızlığı ve yolsuzluğuyla doludur.


10 Mayıs- Erdoğan: Cami merkezli bir hayatı özendirmemiz gerekiyor.


22 Mayıs- Erdoğan’dan yargıçlara: Şeriata, yani hukuka olan bağlılığı ne derece güçlü tutarsak, geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz.


27 Mayıs- Süleyman Soylu: Erdoğan’ın ülkesinde bugün herkes kendisini ifade ediyor, kimse korkmuyor, kimse çekinmiyor.


29 Mayıs- Erdoğan: İstanbul’a baktığında sadece rant gören, çıkar gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik. İstanbul’un çehresini değiştirdik. Peygamber efendimizin övdüğü bu şehri asıl kimliğine yeniden kazandırdık.


HAZİRAN


1 Haziran- Erdoğan: Oylar çalındı biliyorsunuz. Oylar çalındığı için böyle bir seçime ihtiyaç duyuldu.


2 Haziran- Banu Alkan: Artık politikaya atılacağım. Kültür ve Turizm Bakanı olmak istiyorum. Çok zeki ve güzel olmaktan sıkıldım.


12 Haziran- Erdoğan: Ankara ve İstanbul’da kaybetmedik, kazandık.


12 Haziran- Erdoğan: Seçilen başkanları doğru iş yapmazlarsa çalıştırmayız. Doğru iş yaparlarsa destekleriz. Milletimiz destek verdiği sürece bu kutlu yolda mücadeleyi sürdüreceğiz.


16 Haziran- Süleyman Soylu: Orta Doğu’yu güllük gülistanlık yapacağız.


17 Haziran- Erdoğan: Azgın azınlığın bu şehrin (İstanbul’un) dokusunu, kadim karakterini bozmasına izin veremeyiz.


18 Haziran- Erdoğan: Çaldılar ifadesi hukuki değildir ama siyasidir.


19 Haziran- Erdoğan: Her kim yalanı bir siyaset yapma yöntemi haline dönüştürüyorsa Türk demokrasisinin altını oyuyor demektir.


20 Haziran- Kemal Kılıçdaroğlu: Sanki biz imam hatip okullarına karşıymışız gibi bir algı var. İmam hatipleri kuran parti biziz.


20 Haziran- Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İmamoğlu’na: Seçilse bile vitrin süsü olarak belediye başkanlığı yapacak.


20 Haziran- Erdoğan: Benim belediye başkanlığım nasıl düştüyse onunki (İmamoğlu) de düşer. Ben yaşadım çünkü. Cezası belli bir süreyi aşarsa başkanlığı düşecektir.


21 Haziran- Devlet Bahçeli’den Öcalan’ın mektubuna övgü: HDP’nin istismarına müdahale etmek maksadıyla tarafsızlık çağrısı yapmıştır.


21 Haziran- Erdoğan: Kürt de olsa o da insandır.


22 Haziran- Perinçek: Erdoğan ile aynı gemideyiz.


AĞUSTOS


20 Ağustos- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK uçaklarının yangına neden müdahale etmediği sorusuna: Üç tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor. Üç tanesi de yağ akıtıyor. Çalıştırabilenler varsa buyursunlar gelsin çalıştırsınlar.


23 Ağustos- AKP’li Akdoğan: Darbeyi önlemekten sigara kullanmayı azaltmaya kadar ‘dönüştürücü liderlik’ sağlamak Erdoğan’a nasip olmuştur.


24 Ağustos- Ahmet Davutoğlu: Terör defterini açarsak bizi eleştirenler insan içine çıkamaz.


24 Ağustos- Erdoğan: Kimse kendi hırsı için memleketin geleceğini ateşe atamaz.


29 Ağustos- Erdoğan: Biz basını daha özgür, daha çoğulcu bir Türkiye arzu ediyoruz.


EYLÜL


5 Eylül- Erdoğan: George hızlı trene biniyorsa Ahmet, Ayşe, Fatma da binecek.


6 Eylül- Erdoğan’dan, ‘AKP bir yılda bir milyon üye kaybetti’ haberlerine yanıt: Vefatlardan kaynaklı.


8 Eylül- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: İmam hatipler vicdan ile liyakatın bilim ve teknolojiyle birleştiği yerlerdir. İmam hatip davasına katkı verenlere teşekkürü borç biliyorum.


9 Eylül- Bilal Erdoğan: Hedefimiz peygamberimizle cennette sohbete katılmak.


25 Eylül- Erdoğan: Herkesin vejetaryan olması beklenmez. Ben senin inancına saygı duyuyorum, sen benim inancıma neden saygı duymuyorsun? Bizim ülkemizde domuz eti yiyenler var, bir şey demiyoruz.


28 Eylül- Abdurrahman Dilipak: Deprem alenen işlenen bazı günahlarla ilgili olabilir.


29 Eylül- Erdoğan: Uyuyan devi uyandırdılar. Sonuçlarına da katlanacaklar. Yakında kendi yerli uçağımıza kavuşacağız.


EKİM


1 Ekim- TBMM Başkanı Şentop: Bize uçak vermeyenler biz kendi uçağımızı yapınca “Eyvah biz ne yaptık” diyecekler.


8 Ekim- Kılıçdaroğlu: Oraya oğlunu askere gönderen annelerin hatırı için tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz.


9 Ekim- Süleyman Soylu: Türkiye’nin orada ne işi var diye soranlara sesleniyorum; biz iki dakikada şu PKK’yı bitirip hemen geleceğiz.


10 Ekim- Erdoğan: Adı Millet İttifakı ama milletten nasibini alamamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok önemli.


10 Ekim- Erdoğan: Milletimizin her bir ferdini partimizin saflarına katılmaya davet ediyorum.


16 Ekim- Erdoğan: Münbiç’e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil. Niye? Sonunda bunların kendi topraklarıdır.


21 Ekim- Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ABD ile yıkılmaz bir bağımız var. Bu harekat burada Erdoğan’ın vizyonuyla bölgeye barışı getireceğiz ve müttefikliğimizi Amerika ile devam ettireceğiz.


23 Ekim- AKP’li vekil Etyemez: 17 yıldır Türkiye’de işsizlik yok, kimse iş beğenmiyor.


25 Ekim- Erdoğan: Kaymakamlarımız bekar veye evli şöförün yanına oturmalı, kamyona erzak mı koyacak, kışın kömür mü koyacak, hepsini yüklemeli ev ev dolaşmalı. Kaymakam hamen kolileri veye kömürü odunu hemen oraya indirivermeli.


25 Ekim- Erdoğan: Hadis-i Şerif’te küffara karşı şiddetli olmamızı Rabb’im bizlere emrediyor. O bizler kim? Muhammed ümmeti.


25 Ekim- Erdoğan: Oraya (Suriye) en uygun Araplardır. Kürtlerin yaşam tarzı buraya uygun değil. Çünkü buralar adeta çöl bölgeleri.


26 Ekim- Hayrettin Karaman: Şeriat kurallarını uygulamada engel yok; değişim için anaokulundan üniversiteye kadar okul açmak mümkün.


30 Ekim- Erdoğan: Cumhuriyet özenti kokan etkinliklerle değil, icraatla kutlanır.


30 Ekim- Erdoğan: Türkiye yeni bir istiklal harbi veriyor ve hamdolsun zafere doğru yürüyor.


KASIM


3 Kasım- Kılıçdaroğlu: Tezkereye ‘evet’ dememiz doğruydu. İdlib’de, Afrin’de sivil toplum örgütleri var, Suriye halkına olağanüstü güzel hizmetler götürüyorlar; fotograflarını gördüm, bana bilgi verildi.


5 Kasım- Erdoğan: Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldık. Çünkü laf dinlemiyordu.


6 Kasım- Erdoğan: IMF bizden 5 milyar Dolar, belki de Avro borç istedi.


6 Kasım- Erdoğan: İnşallah şehir hastanelerinin müşterisi artacak.


6 Kasım- Erdoğan: Yine söylüyorum, dindar bir nesil yetiştireceğiz. İlahiyat fakülteleri, imam hatipler hızla yaygınlaştı. Her alanda yükselişimizin yolu açıldı. Şu anda bir milyon 300 küsur bine varan imam hatip öğrencisi var.


7 Kasım- Hulusi Akar: Bağdadi’nin yerini en azından ben bilmiyordum.


10 Kasım- Erdoğan: Her fani gibi Atatürk’ün de yaptığı işlerin fazlalıkları ya da eksiği olabilir.


11 Kasım- Erdoğan: Osmanlı asırlar boyunca dünyaya silah ihracatı yaptı.


14 Kasım- AKP’li Numan Kurtulmuş: Yeni dönem başlıyor. Hz. Ömer, Hz. Hatice gibi isimlerle yola devam edeceğiz.


14 Kasım- Erdoğan: Ermeniler göçmen olarak değişik yerlerde dolaşırlardı. Türkiye’de de göçmen olarak dolaşırlarken zorunlu tehcir yaşandı.


16 Kasım- Erdoğan: Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürebilecek seviyeye çıkardık.


16 Kasım- Erdoğan: Şehir hastenelerinden ‘zarar’ itirafı: ‘Zarar ediyor’ diyor, halkıma hizmette zarar ediyorsak edelim.


18 Kasım- Erdoğan: İtirazları hoyratça bastırmaya çalışan devletler büyük yıkımlarla karşılaşabiliyor. Yaptıkları sorgulanamayan devlet yönetimi artık geride kalmıştır.


19 Kasım- Erdoğan: Kimi ülkelerin en küçük bir kriz durumunda nasıl despotlaşabildiklerini görüyoruz.


19 Kasım- Bakan Pakdemirli: Bize geceleri uçan bir şey lazım.


19 Kasım- Erdoğan: İşsizlik rakamlarının yüksek çıkmasının nedeni iş gücüne katılım oranındaki artıştır.


20 Kasım- Erdoğan: Son dönemdeki en büyük demokrasi hamlemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmemiz olmuştur.


21 Kasım- Süleyman Soylu’dan Hitler benzetmesine yanıt: Hitler’e benzetemezsiniz çünkü biz kimseyi gaz odalarında yakmadık.


22 Kasım- Erdoğan bir CHP’li ile görüştüğü iddialarına yanıt verirken: Külliyen yalan. Bizim hayatımıza yalan girmedi ama bunların hayatı yalan.


22 Kasım- Erdoğan: İzmir’in başına gelmiş. En büyük felaket CHP’dir.


26 Kasım- Erdoğan: Aah ah, bunca yıllık başbakanlık yaptım, cumhurbaşkanlığı yaptım; en çok hayıflandığım konulardan biri şöyle dişime göre bir muhalefet bulamayışımdır.


28 Kasım- Erdoğan: Fakirlik, kuraklık ve gelir adaletsizliğinin en yoğun hissedildiği ülkeler İslam ülkeleridir.


28 Kasım- Erdoğan din şurası toplantısında: Nefsimize ağır gelse de hayatımızın merkezine dinimizin hükümlerini yerleştireceğiz. Yüce dinimizi anlatmak için her kapıyı çalma dönemimiz başlıyor. Din görevlileri peygamber vaizi gibi hareket etmeli.


30 Kasım- Erdoğan’dan ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macrona’a: Önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol et.


ARALIK


1 Aralık- AKP’li Ali İhsan Yavuz: Belki 50 yıl sonra Erdoğan için çağ açtı, çağ kapattı diyecekler.


1 Aralık- İçişleri Bakanı Soylu’nun, “Mahkemede beraat edenler neden görevine devam edemiyor?” sorusuna yanıtı: Elbette ki güvenemeyeceğim. Herkes devletin içine girmek zorunda mı?


5 Aralık- Erdoğan’ın veto ettiği termik santral önerisini meclise sunan AKP Giresun milletvekili Cemal Öztürk: Önergeyi ben verdim ama veto konusunda Cumhurbaşkanına katılıyorum.


7 Aralık- Ahmet Davutoğlu: Şu anda görev yapanlar da dahil bütün cumhurbaşkanları, başbakanlar, kamu bankaları ve özelleştirmede görev yapmış görevliler ve onların yakınları mal varlıklarını açıklasın, bunun için mecliste bir komisyon kurulsun.


7 Aralık- Davutoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Hayatını bu ülkeye hizmete adamış bir başbakana “dolandırıcılık” iftirasında bulunulmuştur.


8 Aralık- Erdoğan’ın şehir üniversitesi itirafı: Bunlara (Davutoğlu) önem verdiğimiz için tahsis ettik. Şahsım bunlara muhalefet olsaydı Tekel’in bu kadar kıymetli arazisini niçin bunlara tahsis edeyim?


8 Aralık- Ömer Çelik, Ceren Özdemir cinayeti için: Her tekil olayda sistemi yargılarsanız kurumları çalışamaz hale getirirsiniz.


9 Aralık- Erdoğan: Müslümanlar kendi aralarında zekat müessesesini çalıştırmıyor. Zekat verilse İslam ülkelerinde fakir kalmaz, fakir.


9 Aralık- Şair ve akademisyen İsmet Özel: Müslüman’ın ilk vazifesi terörist olmaktır.


10 Aralık- TBMM Başkanı Şentop: Fransa’da polisin göstericilere müdahalesi artık şiddet boyutunu geçip, devlet terör boyutuna doğru ilerlemektedir.


10 Aralık- Erdoğan: İngiltere, Almanya, Fransa ve ‘şahsım’ dörtlü zirve yaptık.


10 Aralık- Erdoğan’dan Nobel’e ‘Orhan Pamuk’ göndermeli sert tepki: Kalkıp Türkiye’den teröriste ödül verdiler.


11 Aralık- Diyanet İşleri Başkanı: Dünyadaki bütün kötülüklerin sebebi, insanların ahirete inanmaması.


11 Aralık- Erdoğan: Bana Nobel ödülü verilirse almam.


11 Aralık- MHP’li vekil Enginyurt’dan “çakar” savunması: Mafya babalarının da var ama milletvekili gündeme getiriliyor.”


11 Aralık- Yeni Akit yazarı Dilipak: insanlar bize bakıp dinden soğuyor.


12 Aralık- Soylu: Her şeyi bırakıp gazetecilik yapmak istiyorum.


13 Aralık- Erdoğan Kanal İstanbul için: Dünyada büyük sükse yapacak.


14 Aralık- Soylu’dan Adana’daki festivale yasak açıklaması: Eğer bahsedilen rakı festivali ise bu festivale geçen yıl da bu yıl da Adana Valiliği yasak koydu. Ne geleneklerimizle ne de herhangi bir durumla bu, örtüşebilir değildir.


15 Aralık- Erdoğan: Biz dedik ki, buradaki (Suriye) petrolü satalım, buradan elde edeceğim gelirle güvenli bölge yapalım. Biz bu işin müteahhitliğini yaparız.


16 Aralık- Erdoğan Kanal İstanbul için: Yap-İşlet- Devret ile müşteri bulduk bulduk, aksi takdirde biz burayı milli bütçemizle yapacağız.


17 Aralık- Bahçeli: Libya’ya asker göndermek aynı zamanda bir beka sorunu olup Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğini alacaktır.


18 Aralık- Erdoğan: Kanal istanbul’a bileşik kaplar usulüyle bakın. Tuzlu su, az tuzlu su… Bunlar bir araya geldiği zaman ortaya ne çıkar? Bunun bir ortalaması çıkar. Karadeniz’in tuz oranı nedir? Marmara’nın tuz ortalaması nedir? Olaya buradan bakılması lazım.


19 Aralık- Erdoğan: İslam bize göre değil, biz İslam’a göre hareket edeceğiz. (Sonrasında Resmi Gazete’de şeri hüküm yayımlandı.)


20 Aralık- Samsun Müftüsü Veysel Çakı’dan düşük bel pantolon uyarısı: Rükuya eğildiği zaman cemaatın dikkati dağılabilir.


21 Aralık- Mahir Ünal: Bizim geleneğimizde dini guruplar devlete yaklaştırılmaz.


21 Aralık- Erdoğan: Ekonomide her şey iyi demekle çarklar dönmüyor, tencere dönmüyor. Bunun için somut gelişmelere ihtiyaç vardır.


22 Aralık- Erdoğan: Gazi Mustafa Kemalin Libya’da verdiği mücadeleyi unutmamalıyız. Madem bizimle alakası yok o zaman Mustafa Kemal orada ne yapıyordu?


22 Aralık- Erdoğan: Hiç kimsenin inancından dış görünüşünden, kılık kıyafetinden dolayı ötekileştirilmesine asla müsaade etmedik.


22 Aralık- Erdoğan: Eskiden yurt dışına giden bilim insanlarımızın göçü, artık tersine dönmüş durumda.


23 Aralık- İlahiyat Fakültesi Dekanı: Arapça kutsal bir dildir.


23 Aralık- Binali Yıldırım: Biz hiçbir zaman yoldan çıkmadık. Bazıları menfaatinin bittiği durakta indi.


23 Aralık- Mehmet Ağar: Yeni kurulacak partileri mutlaka vazgeçirmek lazım, aksi takdirde sonuçları ağır olur.


23 Aralık- Hüseyin Gülerce: Kılıçdaroğlu’na FETÖ soruşturması açılması lazım.


23 Aralık- Trump: Göz kamaştırıcı başarılarımı diktatörler övüyorlar.


23 Aralık- Erdoğan: Ekonomide her şey iyi demekle çarklar dönmüyor, tencere kaynamıyor. Bunun için somut gelişmelere ihtiyaç vardır.


24 Aralık- Devlet Bahçeli: Kanal İstanbul’dan huzursuzluk duyanlar şuursuz ve gayrı millidir.( 7 Mayıs 2011- Devlet Bahçeli: Güya yeni bir kanal açıyorlar. Adına da ‘İstanbul Kanalı ve bu bir çılgın proje’ diyorlar. Bu, soygun düzenini çılgınca sürdürecek bir projedir)


25 Aralık- A Haber’de konuşan Doç. Dr. Kağan Kurtoğlu: Kanal İstanbul’un altında Tapınakçılardan kalan 10 gemi dolusu altın var. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda şöyle ya da böyle bir bilgiye sahip.


25 Aralık- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Babayiğit müteahhitler Kanal İstanbul’u yapacak.


26 Aralık- Erdoğan: İBB Belediye Başkanlığını nasıl olduysa aldılar ama İstanbul seçimlerini AK Parti kazandı. Şimdi çıkmış kanal gereksiz diyor. Bunun kararını vermek sana düşmez, bu karar bize ve İBB Meclisi’ne aittir.


26 Aralık- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Kanal İstanbul depremi nasıl tetikleyecek arkadaşlar, bahçenizdeki. Yüzme havuzu da tetikler o zaman.


26 Aralık- Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salonun sigara kokması üzerine: Tunus heyetine tavsiyem acilen sigarayı bırakın. Bunu sizleri sevdiğim için söylüyorum.


28 Aralık- Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’tan asgari ücret açıklaması: Gelecek sene her iki taraf aralarında anlaşacak.


28 Aralık- Erdoğan: İsteseniz istemeseniz de Kanal İstanbul yapılacaktır.


28 Aralık- Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İbadetini yapan haram yiyor, namaz kılmayan yalan söylemiyor.


29 Aralık- Mevlüt Çavuşoğlu: Yerli ve milli otomobil tüm dünyayı ayağa kaldırdı.


30 Aralık- ASSAM Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı askeri baş danışmanı Adnan Tanrıverdi 3. İslam Birliği Kongresi’nde: İslam birliği Mehdi hazretleri geldiği zaman olacak. Mehdi hazretleri ne zaman gelecek Allah bilir. Bizim bir işimiz yok mu? Ortamı hazırlamamız gerekmez mi? İşte aslen bunu yapıyoruz.


30 Aralık- Erdoğan: Nihai hedefimiz Antarktika’nın geleceğinde söz sahibi olmaktır.




Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Deve pazarlığı 27 Ocak 2024

Günün Köşe Yazıları