Dünya bu görüntüleri konuşuyor: Ahtapot ile kartalın mücadelesi kamerada

Abone Ol google-news

Kanada'da bir ahtapotun bir kartalı yakalayıp suyun altına çekmeye çalıştığı anların görüntüsü uluslararası basında yer buldu. Kartalı ahtapottan kurtaran bir grup balık yetiştiricisi doğaya müdahale etmek istemediklerini ama gördükleri karşısında yüreklerinin burkulduğunu anlattı.

13 Aralık 2019 Cuma, 17:18

Vancouver Adası'nın kuzeybatısında yaşanan olayda, Sombalığı yetiştiricisi bir grup, eve dönerken bazı sesler duymaya başladı. İçlerinden Ilett adındaki kişi, gürültünün kaynağını araştırdıktan sonra büyük bir kartalın bir ahtapot tarafından suyun altına çekilmeye çalışıldığını gördü.

Başta ahtapotu avlamaya çalışırken şansızlık yaşayan ve av haline gelen kartala yardım edip etmeme konusunda kararsız kaldıklarını ifade eden Ilett, "Müdahale edip etmem konusunda emin değildik çünkü tabiat ana... Güçlü olan hayatta kalır. Tabiat ana ve en güçlünün hayat kalmasının olayı olduğundan ötürü müdahale etme konusunda emin değildik. Ancak ahtapotun kartalı boğmaya çalıştığını görmek yürek burkan bir şeydi" dedi.

Daha sonra yardım etmek için bir şeyler yapmaya karar veren grup, iki hayvanın mücadele ettiği alana yaklaştı. Ilett, eline bir çengel alıp ahtapotu çekmeye çalışırken arkadaşları da olanları kaydetmeye başladı.

Ilett, bunu yaptıktan sonra ahtapotun gevşemeye başladığını ve bu da kartalın kaçması için fırsat yarattığı söyledi.

Görüntüler uluslararası basında da geniş yer buldu.