Kadıköy'de kadınlara müdahale

Abone Ol google-news

Kadın Meclisleri'nin çağrısıyla, Kadıköy İskelesi'nde buluşan kadınlar, "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil" sözleriyle danslı protesto gerçekleştirdi. Polis, #LasTesis için toplanan kadınlara müdahale etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ile Kadın Meclisleri Üyesi Ayşen Ece Kavas'ın da aralarında bulunduğu 7 kadın gözaltına alındı.

08 Aralık 2019 Pazar, 15:57

Şili’deki Feminist örgüt Las Tesis’in 25 Kasım’da Şili Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bakanlığı önünde düzenlediği, kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını protesto ettiği dans, tüm dünyaya yayıldı. 

Fransa, İspanya ve çeşitli ülkelerde danslı protestonun benzerleri yapıldı. 

Kadın Meclisleri, Twitter hesabından Şili’deki danslı protestoyu İstanbul’da da yapmak için çağrıda bulunmuştu. 

Paylaşımda “Yarınki buluşmamıza hazırlanmanız için Türkçe sözleri ve hareketleriyle videomuzu paylaşıyoruz. Elden ele yayalım, yarına çalışıp gelelim” ifadeleri yer almıştı. 

Bugün İstanbul Kadıköy’de saat 15.00’da toplanan kadınlar "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil" sözleriyle danslı protesto gerçekleştirdi.  Polis, #LasTesis için toplanan kadınlara müdahale etti.

 - FOTOĞRAFLAR - 

GÖZALTILAR VAR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ve Kadın Meclisleri Üyesi Ayşen Ece Kavas dahil çok sayıda kadın gözaltına alındı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim ters kelepçe ile gözaltına alındı

24 SAAT GÖZALTI SÜRESİ İSTENDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan yapılan açıklamada gözaltına alınan kadınlar için 24 saat gözaltı süresi istendiği bildirildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Gözaltında olan Genel Sekreterimiz Fidan Ataselim, temsilcilerimizden Ayşen Ece Kavas ve diğer kadın arkadaşlarımız hakkında 24 saat gözaltı süresi istendi. Bu gece karakolda tutulacaklar. Durmayacağız! Kadın cinayetlerini durduracağız!"