Elçin Poyrazlar

Bir kadın nasıl yok edilmeli?

24 Ocak 2020 Cuma

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bu hafta bir kadın aynı evde yaşadığı erkek tarafından canlı canlı yakılarak öldürüldü. 

Kadının ismi Gamze Esen, yaşı 24. Evlerinde yaşanan patlamadan canlı çıkamadı. Vücuduna saplanmış cam kesikleri ve yanıklar yüzünden hastanede hayatını kaybetti. 

Kimi medyaya göre dini nikahlı, kimi medyaya göre erkek arkadaşı olan katil Gamze’yi önce darp etti, kapıyı üstüne kilitledi ve evi ateşe verdikten sonra olay yerinden uzaklaştı. 

İmam nikahlı erkek hala hayatta. Gamze ise katledilen kadınlar sayacında yeni bir isim. Canlı canlı yakılmayı ve bu tür bir caniliği hak edecek ne yaptı bilinmiyor.

Gamze’nin annesi kızının cinayeti hakkında “Yakmış kızımı. Önce darp etmiş, sonra kapıyı üstüne kilitleyip ateşe vermiş. Dün evi gördüm. Savaş çıkmış gibiydi. Gamze o evden asla çıkamazdı. O evden kimse çıkamazdı. Her yer kan, her yer kandı” dedi.

Her yere akan kanı görmek için sadece Ocak ayında gündeme gelen kadın cinayetlerine buyrun:

- İzmir’in Buca ilçesinde sabah evinden çıkan Büşra Yabaskul onu takip eden eski eşi taradından önce darp edildi sonra pompalı tüfekle öldürüldü. Cinayetin nedeni kıskançlık olarak açıklandı. 

- Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi Zübeyde Duran evinde sevgilisi tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Duran yatak odasında kanlar içinde bulundu. Cinayet nedeni bilinmiyor. 

- Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel geçen yıl bir öğrencisi tarafından önce silahla vuruldu sonra 17 yerinden bıçaklanacak katledildi. Katil ifadesinde öldürme nedeni olarak ‘onu terslediğini’ söyledi. Ceren’in ailesi bu ayki duruşmada adaletin yerini bulmasını bekliyor.

- Çankırı’da öğretmenlik yapan Tuğba Açıkgöz evinde su borusuna asılı halde bulundu. Tuğba’yı en son gören kişi erkek arkadaşıydı. Tuğba’nın arkadaşları ve ailesi kadının erkek arkadaşı tarafından tehdit edildiğini, daha önce de ayrılmak istediği için darp edildiğini söylüyor. Tuğba’nın annesi kızının vücudunda morluklar olduğunu açıkladı. Şüpheli hala serbest.

- Cinayet, yaralama, tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma suçları olan bir erkek cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul Kadıköy’de çiçekçilik yapan eşi Seyhan Yüksekova ve Zühmiye Yükseova’yı silahla öldürdü. Seyhan’a bir kaç el ateş ettikten sonra kadının annesine de kurşun yağdırdı. Katil dolmuşa binerek kaçtı.  

- Mardin’de 28 yaşındaki Şehriban Çatı evinde darp edilmiş olarak bulundu. Ağır yaralan Çatı hastanede hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bir erkek gözaltına alındı.

- Bodrum’da bir villada şüpheli biçimde hayatını kaybeden manken Aslı Baş’ın davası 10 yılın sonunda, bu ay, tüm sanıkların beraatiyle sonuçlandı. Baş’ın ailesi kızlarının öldürüldüğünü ve delillerin karatıldığını söylüyor.

Ülkedeki tüm kadınlar için, Her yer kan, her yer kan! 




Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları