Gülengül Altınsay

Bitiricilik yok

20 Ocak 2020 Pazartesi

Sanki ligin sonlarına gelinmiş ve bu sezondan ümit kesilmiş gibi ligin lideriyle oynanacak karşılaşmada tribünler tam dolu değil. Üstelik herkesi yakından ilgilendiren bir puan mücadelesi bu. Neyse tribünlere gelen taraftarların coşkulu tezahüratları altında başlıyor 90 dakika. İlk dakikada Yatabare’nin Vida’ya yaptığı ayağa basma faulü görülmüyor ama 5’te Roco’nun Emre’ye yaptığı görülüyor.

Ve o frikik Erdoğan’ın vuruşunda Karius’un müdahalesine rağmen ağlarla buluşuyor. Yani Beşiktaş karşılaşmaya adeta 1-0 yenik başlıyor. Burak 22’de ceza alanında itiliyor -omuzdan değil kalçadan- ne ki hakem oralı değil. VAR’a dahi gitmeye gerek görülmüyor. Anlaşılan Beşiktaş’a penaltı yasağı sürüyor. Neyse ki Emre’nin N’Koudou’ya ceza alanı dışından yaptığı faul veriliyor.

Bu duran top organizasyonunda kaleciden dönen topu Adem Ljajic’in tamamlamasıyla 33’te skora denge geliyor. Sivas da aslında pas hatalarıyla oynuyor ve oyunda denge var gibi ama sakin ve sabırlı olması önemli. Yine de Beşiktaş 1-1’den sonra 3. bölgede yanlış tercihler yapmasa üstünlüğü bile sağlayacak. Ama savunma her zamanki gibi çabuk geriye kaçtığı için Sivas forvetlerini üzerine çekiyor. Zaten Sivas’ın 2. golü de rakip alana hızlı gelmesiyle Yatabare’nin vuruşuyla çok kolay oluyor. Benim gözlerim hangi formda olursa olsun Oğuzhan’ı arıyor ama maça Diaby giriyor. Bu arada Sivaslı oyuncular faullerle oyunu yönlendirmeyi de öğrenmiş. Fakat 67’de kendini unutturan VAR ortaya çıkıyor ve Uğur’un Gökhan’a dalmasına “kırmızı” diyor. Şimdi Sivas 10 kişi. Ve daha temkinli. Skoru korumak için adam adama savunma yapıyor. Avcı ise Roco yerine Umut’u alarak forvet sayısını artırıyor. Artık Sivas ceza alanına daha çok giriyor Beşiktaş. Ama dağınık ve telaşlı. 89’da Gökhan’ın içeri çevirdiği topa kimse dokunamıyor mesela. İnsan kalabalığı içinde soğukkanlı kalabilen yok. Zaten Beşiktaş’ın temel sorunu da bitirici noktalardaki beceri eksikliği. Yoksa oyuna asılışı, çabası için söylenecek bir şey yok. Sonuçta lider Sivasspor 3 puanı alıp Beşiktaş’tan bir üç puan daha kapıyor.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Kim çürümüş? 18 Nisan 2024
Süper kriz 11 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları