Arif Kızılyalın

Trabzonspor nereye koşuyor?

31 Aralık 2019 Salı

Yılın son pazarıydı, 17. haftanın kapanış maçlarının 80. dakikaları oynanıyordu.

Sosyal medyada aniden bir hareketlilik yaşandı; “Ünal Karaman Trabzonspor Haluk Ulusoy Tesisleri’nde personelle vedalaşıyor” diye. Ardından Cumhuriyet, TRT ve birkaç spor portalı haberi ‘çekinerek’ girdi. Çünkü, doğrulatılamıyorduk bu mantıkdışı ‘ayrılığı..’ Kimi, “Yeni yıl tatili için ailesiyle İzmir’e gidiyor, o yüzden vedalaştı..” dedi. Kimi ise “İş bitti eşyalarını topluyor”dan dem vurdu. Telefonu ise kapalıydı Ünal Hoca’nın. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’ndan ses çıkmıyor, genel sekreter ve yönetim “görmedim-duymadım-söyleyemem”i oynuyordu.

Neden sonra, Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile Özel Harekât Bölge Müdürü kulübe geldiler, taraftarı sakinleştirip, Ünal Hoca ile görüştüler kapalı kapılar ardında. İlerleyen saatlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ünal Hoca ile konuşacak, aynı saatlerde İYİ Parti milletvekilleri ve Belediye Başkanı, Ünal hocadan yana tavır alacaktı. Rivayete göre Cumhurbaşkanı Erdoğan da aramıştı Ünal Karaman’ı meraklanıp.

İşin garibi, kriz bu noktadayken Trabzonspor yönetiminden -hâlâ-  açıklama yapılmamasıydı. Neden sonra dün akşam saatlerinde ‘KAP’ bildirimi geldi, ayrılık resmileşti.

Peki, ne olmuştu da Ünal Karaman ile Trabzonspor yönetimi arasına soğukluk nüfuz etmişti? Oysa Trabzonspor son 9 yılın en iyi performansını çizmiş, 32 puanla devre arasına üçüncü girmiş daha ötesi İstanbullulara Akyazı’da boyun eğmemişti...

Öyleyse?

Galiba, Trabzonspor yönetiminin aklına giren bir grup hazırladı bu ayrılığın alt- yapısını. Hani var ya, transfer ayında Ünal Karaman’ın “Bu adamlar tesise girmeyecek” dediği eski yöneticiler! “Bu kadroyla, şu kadar puan almamız gerekiyordu, önde gittiğimiz maçlarda teknik adam hatasından bunca puan kaybetik..vs.vs..” fısıltıları.  “Sturidge’i oynatmayan hoca mıdır” diyen de olmuş  inşaatçılık yapıp futbol ulemalığına kesilen gruptan!

Bu dedikoduların üzerine Ünal Hoca’nın Kayserispor maçı sonrası demecinde, “Başkanı üzecek” sözleri de filmin kopmasının en önemli nedeni. Çünkü, Başkan Ağaoğlu, Ünal Karaman’ın demecindeki, “Başkan olarak elbette görüşürüm ama taraftar kimliğiyle ona teknik izahat vermem” sözüne fena halde kırılmış anlaşılan. Ünal Hoca hemen bu maç sonrası görevden alınmış demeçlere bakılırsa! Bir de  Ahmet Ağaoğlu’nun teknik direktör Mustafa Denizli ile gizlice görüştüğü dedikoduları var; ancak Mustafa Hoca’nın karakteri böyle bir buluşmaya uygun değil; yalanladı. Gerçi başka bir antrenörle temas sağlandığı lafları da kaotik ortamın tuzu biberi gibi duruyor! İşin siyasi boyutu ve sağ çizgideki iç hesaplaşmanın  (Berat Albayrak - Süleyman Soylu) Ünal Karaman üzerinden yapıldığı iddiaları ise bu gerginliğin KDV’si. 

O dedi, bu demediyi bir kenara bırakırsak  bu ayrılıkta kimse aklı selim davranmadı; iki taraf da kızgınlığın faturasını ödedi. Oysa Trabzonspor zirvenin bu kadar yakınındayken gülüp geçmeleri gerekirdi bazı sözlere. Çok değil, daha önceki hafta Ersun Yanal kulüp başkanı Ali Koç’a üstü kapalı serzenişte bulunmamış mıydı? Ya da Fatih Terim, Mustafa Cengiz yönetimine eleştiri yapmamış mıydı? Ahmet Ağaoğlu gibi gerçekten deneyimli bir spor yöneticisi, keşke kırılmasaydı, duygularıyla yaşayan hocasının maç heyecanıyla verdiği demece. Keşke yönü belli olmadan koşturacağına topa bassaydı. 

Ve şuna emin olun ki, Trabzonspor’un 2. yarı karnesi Ünal Hoca’lı günlerden daha iyi olmayacak, eğer takımın başına Mourinho ya da Klopp gelmeyecekse! 



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları