Özdemir İnce

İslam düşmanlığı?

22 Aralık 2019 Pazar

AKP Genel Başkanı Erdoğan akıl almaz şeyler söylüyor, akla ziyan iddialarda bulunuyor. Son iddiasına göre “İslam düşmanlığı zehirli sarmaşık gibi yayılıyor” imiş… Bize ne?! Düşmanlık tek taraflı değil ki… Türkiye İslami bir rejimle yönetilmiyor ki… Yoksa değil mi? “Devletin dini, İslam dinidir” maddesi 10 Nisan 1928'deki değişiklikle 1924 Anayasası’ndan çıkarıldı  ve laiklik ilkesi 1937'de anayasaya girdi. AKP Genel Başkanı pek saygı duymasa da laiklik ilkesi anayasanın 2. maddesinde demir kazık gibi duruyor:

Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına ve Başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, millî, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir”.

Aynı anayasanın 4. maddesine göre 2. maddenin tek harfine bile dokunmak mümkün değil. Dokunan, bugün olmasa bile, yarın mutlaka hesap verir.

***

İSLAM’DAN TERÖRİST ÇIKMAZ”

Asırlardır insanlığı bir arada tutan değerlerimizin tehdit altında olduğunu görüyoruz. İbadethaneler faşist grupların hedefi oluyor. Müslüman kadınlar sadece başörtüsü taktıkları için tacize uğruyor. Bu eylemlerden sadece Müslümanlar değil diğer kesimler de nasibini alıyor. Cami ve diğer ibadethane saldırıla akıl almaz boyuta ulaştı. Müslüman terörist olmaz ve İslam’dan terörist çıkmaz.” (İha)   

***

Böyle diyor AKP Genel Başkanı R.T. Erdoğan. (Hürriyet, 6.12.2019) “Cami ve diğer ibadethane saldırıla akıl almaz boyuta ulaştı” diyor.

İbadethanelere saldırı Türkiye’de mi oluyor?

Müslüman terörist olmaz ve İslam’dan terörist çıkmaz” diyor ki İslam adına terörün katmerlisini yapan kim?

El Kaide Budist mi? İhvan-ı Müslimin Musevi mi? IŞİD sürüleri Hıristiyan mı? AKP’nin Suriye’deki sevgili yoldaşları, Yemen ve Sudan’daki Müslüman kasapları bahçıvanlık mı yapıyor?

Yapmayın, etmeyin kendi eküriniz içinde konuşuyor olsanız da sesler bize kadar gelmekte!..

***

Bu saldırılar”a kuşkuyla bakmak hem mümkün, hem gerekli? Tarih 20 Ocak 2010… Taraf gazetesi, ‘Fatih Camii bombalanacaktı’ manşetiyle çıktı. ‘Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan cuntasının 2003 yılındaki darbe planlarını ele geçirdik’ diyen Taraf'ın iddialarına göre 29'u general 162 subayın katıldığı bir toplantıda kararlaştırılan ‘darbe' planı 12 Eylül'ü model alırken, 2003 darbesinin adı Balyoz olarak isimlendirilmişti. Ancak o manşetin de diğer haberlerin de FETÖ kumpası olduğu ortaya çıktı.” Eeee?

Irak ve Suriye’deki savaşlarda camileri Sünniler ve Şiiler, El Kaide, IŞİD, El Nusra, Amerikalılar, Ruslar, koalisyon uçakları bombalıyor. Başka kutsal mekânlar (kiliseler, sinagoglar) da bombalanıyor. Mısır’da ve Türkiye’de de bombalandılar.

Avrupa ve ABD’deki cami bombalamalarının ardında Hıristiyan manyaklar ve meczuplar kadar “Müslüman” ajan provokatörler de var.

***

R.T. Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Bilkent Üniversitesi’nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen “Her İnsan Bir Dünya” programına katılmış. Burada üniversiteli gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan örnek aldığı bir liderin olup olmadığı sorusuna, “Her şeyden önce bizim için önder, rehber diye baktığımızda, şöyle geçmişten bugüne dediğimizde tek önderimiz, tek rehberimiz sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet  Mustafa’dır” diye cevap vermiş. (Cumhuriyet, 11.12.2019) Der ki der!

R.T. Erdoğan eğer “Biz” sözcüğünü “Ben” yerine kullandıysa hiçbir sorun yok. Bireysel düşüncesidir, yakışır. Ama “Biz”Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları anlamında kullandıysa burada büyük bir sorun var: Çünkü “Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşları”nın  tek önderinin, tek rehberinin Hz. Peygamber Muhammet Mustafa’nın olması mümkün değil. Müslüman vatandaşlar söz konusu olduğu zaman da mümkün değil. Çünkü kimilerinin cevabı Atatürk de Abdülhamid de olabilir. Kimisi başka bir ad verebilir. Dikkat ki dikkat! Daha önce de yazdım: Sözcükler ve dil (lisan) çok tehlikelidir, insanı hemen madara eder!

***

R.T. Erdoğan hangi sıfatla “İslam düşmanlığı”ndan şikâyet ediyor, Halife mi? ABD ve Avrupa Birliği Türkiye’yi “Müslüman” olduğu için değil, Erdoğan’ın Başyücelik rejimine karşı olduğu için eleştiriyor. Bu eleştirileri düşmanlık olarak değerlendirmek paranoya sınıfına girer. Erdoğan İslam dünyasının halifesi gibi davranamaz!



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Sorumluluk 16 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları