Arif Kızılyalın

İzahı yok

15 Aralık 2019 Pazar

Kimse darılmasın! Bu kaybın adı da yoktur, izahı da! Eğer lig sonuncusu Ankaragücü’ne sahanızda üstelik de 2-0’dan puan veriyorsanız!

Kabul; oyuncularınızın önemli bölümü sakat, bir o kadar yorgunununuz var. Son tahlilde de Nzonzi, disiplinsizliğinin kurbanı oldu; kadronuz dar lafın kısası!

Ama bu kadar pespaye oynamak, koş(a)mamak, mücadele etmemek, yanındakine pas ver(e)memek, dönen topların tümünü karşınızdakine ikram etmek, 10 kişi oynayan rakip karşısında ‘aslan’ kesilecekken süt dökmüş gibi Muslera’nın arkasına saklanmak neyin nesi?  Peki maç boyunca özellikle tek şablonda oynamayı nasıl yorumlamak gerek? Ne tür bir teknik iflastır bu? Halı sahadaki gibi Muslera, topu sakat sakat oynayan Lemina’ya kazandıracak, o aşırı top kaybı yapan Leminayı görecek, Faslı oyuncu da hızını ve manevra kabiliyetini yitiren Babel’i arayacak; Hollandalı da Falcao’ya gol atsın diye pas verecek! Eskiler, “ölme eşeğim ölme” derler bu işe! Falcao-Feghouli ortak yapımı gol gelene kadar bu senaryo, Türk Telekom Ali Sami Yen’de herkesi uyuttu! A.Gücü’nün de işine geliyordu açıkçası, ses çıkarmadılar! Neden sonra ölü topta Ömer’in asisti, Falcao’nun kafayla dürtmesi, Feghouli’nin de tamamlamasıyla 1-0’ı buldular. A.Gücü’nde Muslera için tehlike arz edecek tek ismi Orgill, çift sarı karttan atılınca da tribünler “tamam” dedi. Hatta bu hareketlilikte ikinci yarı oyuna giren Taylan’ın düşürülmesiyle penaltı kazanılıp Belhanda da farka açınca “Galatasaray kazandı” yorumları yapıldı. 2-0, hiçbir şeyin garantisi değil mucizeler stadında! Nitekim garip bir penaltı sonrası A.Gücü, İlhan’la farkı 1’e indirdi. 90. dakikanın gongu vurduğunda da Kitsiou, savunmanın seri hatasından skoru 2-2’ye getirdi! Nagatomo’sundan Marcao’suna, Donk’una, Selçuk’una kadar herkes sanki oyunu bırakmıştı başkent ekibi gol ararken! Kalesinde devleşen Muslera da çaresiz kalmıştı, 1 kişi eksik oynadıkları halde burnunun dibine kadar gelip şut atan Ankaragücülüler karşısında. Demek ki forveti olan bir takım olsaydı A.Gücü, vay Uruguaylı kalecinin haline.

Evet, kimse kusura bakmasın; 2-2’lik (yenilgi ayarındaki) beraberlik G.Saray’daki tükenişin skorboarda yansıyan halidir. Düşünsenize; Avrupa’ya veda etmişsiniz, kupa elinizden kaymak üzere, tonla puan kaybetmişken ligde de puan cetvelinin sonundaki rakibinize takılıyorsunuz. G.Saray, devre arasını beklemeden beyaz mendili sallamalı bu tabloyu yaratanlara.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Huzur’u ararken! 27 Mart 2024
Güvenlik kurulu! 19 Mart 2024

Günün Köşe Yazıları