Tiyatro festivali hızlı ve muhteşem başladı!

15 Kasım 2019 Cuma

Tiyatro Festivali, bir başladı pir başladı... Açılışta, Maslak’taki o dev Uniq Hall Salonu’nu tıka basa dolduran seyirci 80 dakika boyunca soluğunu tuttu... Stüdyo Oyuncuları’yla İKSV Tiyatro Festivali’nin ortak yapımı olan “IO”  tam bir tiyatro şöleniydi.

Bugüne dek “ŞahikaTekand’ı nasıl bilirsiniz” sorusunu “muhteşem bir hoca, oyuncu, yönetmen, tiyatro yaratığı” diye yanıtlardık;  şimdiden sonra “muhteşem bir yazar” da dememiz gerek. Mitolojik bilgiden yola çıkılarak tamamen özgün bir metin yazmış. 

Mitoloji ve Olympos tanrılarıyla ve iktidarıyla  hesaplaşması “bahane”;  ataerkil düzeni; güç ve iktidar tutkusunu, belleksizliği, haksızlığı, adaletsizliği sorgulaması ve bize, bugünün dünyasına dair bir söylem sürdürmesi şahane! 

SAHIKA Tekand’in yazıp yönettiği,  kalabalık genç bir ekiple oynadığı “İO”da o karanlık sahnede (sahne ve kostüm tasarımı: EsatTekand) ışık, ses ve hareket başrolde!  

“Tragedya” gereği seçilmiş, baştan sona çarpıcı bir üslup ona uygun oyunculuk ... Her oyuncu ve koro çok başarılı... Zor bulunur harika diksiyon... Giderek hareketlenen bir ritim ve gerilim... Devinimle dans; sesle müzik arası bir soyutlama... İnanması zor, olağanüstü bir çalışma ve disiplin ürünü... Zoru başarmak böyle bir şey olmalı.  

“IO”yu görmeyen kalmasın. Festivalde ikinci temsil 30 Kasımda.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları