Yola sevgi için çıktılar

Motorsiklet tutkunu olan ve 2016 yılında hayata geçirdiği ‘1000 Motorcu 1000 Çocuk’ adlı projesi ile köy çocuklarına ulaşan İlker Kül, çocukların mutluluğunun hiçbir şeye değişilemeyeceğini söylüyor. Şimdiye kadar 107 okulda 3 bin 721 çocuğa ihtiyacı olan ayakkabı, mont, sırt çantası kırtasiye ürünlerinden oluşan yardımları ulaştıran Kül, “Sadece çocuklara yardım yaparak geçireceğim yeni bir hayata başladım. Projenin gelirini ise fotoğraf çekiminden kazandığım paralarla karşılıyorum. Parayla değil sevgiyle de birçok şeyin yapılabileceğini insanlara göstermek istiyorum”diyor.

Yayınlanma: 19.02.2020 - 11:41
Abone Ol google-news

2016 yılında hayata geçirdiği  ‘1000 Motorcu 1000 Çocuk’ adlı projesi ile köy çocuklarına ulaşan İlker Kül, çocukların mutluluğunun hiçbir şeye değişilemeyeceğini söylüyor. 

İlker Kül, kendisini çocukların mutluluğuna adamış bir fotoğrafçı. Çektiği fotoğraflardan kazandığı paralarla Anadolu’nun çeşitli köylerinde ihtiyaç sahibi çocuklara yardımda bulunuyor. 2016 yılında hayata geçirdiği proje de istediği verimi sağlayamadığını düşünerek 2017 yılında  çalıştığı işyerinden istifa ederek kendisini çocukların mutluluğuna adıyor. ‘1000 Motorcu 1000 Çocuk’ adlı projesine ilişkin Cumhuriyet’e konuşan İlker Kül,“Ben motorsiklet kullanmaya başladıktan sonra insanlar sürekli fotoğraflarını çekmemi istediler. Bir noktadan sonra bu çekimleri ücretli hale getirip, elde ettiğim gelirler ile ihtiyaç sahibi olan çocuklara yardım yapmaya karar verdim. İlk aşamada bin motorcunun fotoğrafını çekip bin çocuğa yardım ulaştırmayı hedeflemiştim. Ancak şirkette çalışırken iş temposu nedeniyle 601 çocuğa ulaşabildim. Baktım olmuyor istifa ettim ve evimi kapattım. 3 yıldır da minibüste yaşıyorum”dedi. Projenin tüm gelirlerini yaptığı fotoğraf çekimlerinden sağladığını anlatan Kül, “Sadece motorcuların değil, fotoğraf çektirmek isteyen herkesin fotoğraflarını çekiyorum. Düğün, katalog, ürün tanıtım veya kişiye özel çekimler de yapıyorum. “ilkerkul” ve “1000motorcu1000cocuk” adlı instagram hesaplarında bulunan çekim örneklerine göre isteyen herkes faydalanabilir. 250 lira karşılığında yaptığım çekimler ile bu paketleri hazırlıyorum. Paketlerde bir çocuğun 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 6 yılda 107 okulda 3 bin 721 çocuğa ulaşabildik”diye konuştu. 

‘OKULU DAHA ÇOK SEVMELERİNİ İSTİYORUZ’

Yardımları ulaştırmadan önce çeşitli izinler aldığını ve yasal bir süreç izlediğini kaydeden İlker Kül, “Bir okula gideceğimiz zaman genellikle öğretmenler benimle iletişime geçiyorlar. Öğretmenlerden öğrencilerin durumuna dair fotoğraflar istiyorum ki daha çok ihtiyacı olan öğrencilere haksızlık olmasın. Bu süreç tamamlandıktan sonra ilk olarak ailelerin hepsinden yazılı izin alıyorum. 1 tane çocuğun ailesi izin vermediği takdirde ben o okula gitmiyorum. Aileler izin verdikten sonra, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ve Valilikten izinler alıyorum. Bu süreç 1,5-2 aylık bir süreç. Daha sonra bana bir liste gönderiliyor. O listeye göre anlaşmalı olduğumuz kırtasiyeden alışveriş yapıyoruz. Çocukların adları soyadları, cinsiyetleri, biyolojik ve beden yaşlarına göre tek tek alışveriş yapılıyor. Okullara motorsikletim ile gidip ürünleri teslim ediyorum. Gittiğimizde diyoruz ki çok güzel okuduğunuz için size hediyeler getirdik diyoruz. Sizlere yardım getirdik diyerek rencide etmek istemiyoruz. Okulu, okumayı daha çok sevmelerini sağlamaya çalışıyoruz”ifadelerini kullandı. Çocukların mutluluğunun kendisi için de mutluluk kaynağı olduğunu anlatan İlker Kül, “Çalışma hayatımda bir noktadan sonra ben ne yapıyorum, ne için yaşıyorum, beni mutlu eden bir şey olmalı dedim. O çocukların sarılması şu anda hayatımın bütün anlamı olmuş durumda. Yıllık 50-60 bin kilometre yol gidiyorum. Parayla değil sevgiyle de birçok şeyin yapılabileceğini insanlara göstermek istiyorum. Bu nedenle de yola çıktım” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler