Yenilenebilir Enerji Projeleri Artıyor

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi hiç şüphesiz küresel ısınma ve bunun getireceği yıkımdır. Mevsimlerin değişmesi, doğal afetlerin artması gibi birçok olumsuz etkisi vardır, küresel ısınmanın. Bunun en büyük sebeplerinden biri de yakıtlardır. Kömür dumanı, araç egzozlarından çıkan zararlı gazlar, hidroelektrik santraller ve benzerleridir.

Yayınlanma: 14.11.2017 - 13:44
Abone Ol google-news

Durum böyle olunca farklı ve doğaya zararı olmayan alternatif enerji kaynakları araştırılmaya başlandı. Yenilenebilir enerji kaynakları son yıllarda üzerinden en çok durulan konudur. Oldukça yeni olan bu enerji alanı için dünya genelinde inanılmaz buluşlar, yenilikler, hükümet bazlı teşvikler, bireysel girişimler gibi gelişmeler yaşanmıştır.

En yaygın olarak bilinen yenilenebilir enerji türleri ise; güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve paket atıksu artıma tesisi sistemleridir. Günümüz gelişen teknolojisine ayak uyduran yenilenebilir enerji kaynakları üreticileri de bu alandaki gelişmeleri zekice projelerinde uygulamaktadırlar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU bu alanda güzel bir proje başlatmışlardır. İzmir’in su ihtiyacını karşılayabilmek için çeşitli baraj ve yeraltı kaynaklarından elde ettikleri suları paket arıtma tesisi ile arıtarak içme suyuna dönüştürmeyi amaçlamaktadırlar. Böylece İzmir ve ilçelerinin içme suyu ihtiyacı, doğaya zarar vermeden yenilenebilir enerji yöntemleri ile giderilmiş olacaktır.

İzmir’de paket arıtma tesisleri imalatı yapan Mutlu Makine San. Tic. ve Ltd. Şti. Genel Müdürü Mustafa MUTLU; “İzmir için bu alanda yapılacak bir projenin içinde yer almanın sevindirici olduğunu” belirtmiştir.

Ayrıca Mustafa MUTLU yapılan görüşmede şunları da dile getirmiştir;
“İnanılmaz büyük bir proje ve İZSU kararlılıkla bu projeyi uyguluyor. Biz de üretici olarak elimizden gelen katkıyı sağlamaya gayret ediyoruz. Doğaya zarar vermeden içme suyu elde etme ve nüfusu oldukça fazla olan İzmir’in tüm ihtiyacının buradan karşılanacak olması gerçekten heyecan verici bir durumdur. Bizler de atıksu arıtma sistemleri konusunda İzmir’de en tecrübeli şirketlerden biriyiz diyebilirim. Projelerimizi üretirken insan sağlığı için çalıştığımızı unutmadan, kaliteli malzeme ve titiz işçiliğimiz ile elimizden gelen tüm özveri ile gösteriyoruz. Ayrıca kum filtresi de yenilenebilir enerji için güzel bir proje olabilir ve yaygınlaştırılabilir. Dilerim bu proje İzmir’de başarılı olur ve diğer illerimize de örnek teşkil eder.”

Mutlu Makine Genel Müdürü sayın Mustafa MUTLU’ya verdiği bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Daha fazla bilgiyi www.mutlumakine.com.tr den alabilirsiniz.

Yine İzmir merkezli bir başka yenilenebilir enerji projesi de rüzgar ve sörfü ile ünlü Alaçatı’da yıllar önce başlatılmıştır. Rüzgar türbinleri ile rüzgar sayesinde elektrik enerjisi üretilmektedir. Bu projenin başarılı olması sonrasında diğer bir illerimizde bu yöntem hızla uygulanmaya başlandı ve doğaya en ufak bir zararı olmadan elektrik enerjisi elde edilmektedir.

Ülkemizde de yenilenebilir enerji alanında bu tür gelişmelerin olduğunu görmek sevindirici. Dileriz bu tür projeler daha da artar ve farklı kullanım alanlarına da yayılır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon