Sandık krize endeksli

Kahramanmaraş’ta seçim CHP adayı Öztunç ile AKP adayı Güngör arasında geçecek. Ekonomik kriz CHP’ye ilgiyi artırmış durumda.

Yayınlanma: 25.03.2019 - 10:16
Abone Ol google-news

1980’li yıllarda Turgut Özal döneminde bas¸layan tes¸viklerle tekstilde önemli yatırımlarının yapıldıgˆı Kahramanmaraş, AKP’li yıllarda ise Hidro Elektirik Santralları (HES) yatırımları ile öne çıktı. Kahramanmaras¸, sagˆ seçmenin yogˆun oldugˆu illerden. Sosyal yardımlardaki artış kenti AKP’nin oy deposu konumuna getirdi. CHP’deki gerilemeyi, en iyi üç milletvekilligˆi alırken bu gün 1 vekilligˆi zor kazanır duruma düs¸mesi anlatıyor.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adına kentten milletvekili seçilen Ali Öztunç, AKP ve MHP’nin Cumhur İttifakı adına bürokrat kökenli Hayrettin Güngör yarışacak. Seçim de Öztunç ve Güngör arasında geçecek gibi. Türkiye genelinde yaşanan ekonomik krizin etkileri Kahramanmaras¸’ta da hissedilir durumda. Krizin yarattığı durum CHP adayı Öztunç’a yönelik ilgiliyi arttırmış durumda. CHP I·l Başkanı Esat S¸engül, en az 11 ilçenin 7’sinde bas¸arılı olacaklarını ve büyüks¸ehirde kazanacaklarını söylüyor. 

Öztunç ise kendisine yönelik ilgiyi, çalıs¸kan, dürüst politika ile yalansız seçim çalışmalarına bağlıyor. Öztunç, kentte neredeyse çalmadık kapı bırakmadı. “I·nsanlar yanımıza gelerek, AK Partiliyim, ya da MHP’liyim, ama bu kez s¸ahsına oy verecegˆim diyor. Yerel seçimlerin milletvekillİği seçimlerinden farklı olduğunun farkında vatandaş. Projelerimi begˆeniyorlar aktif olmamı, çalıs¸kanlıgˆımı begˆeniyorlar. Ama esnafta bir korku var. Kulagˆıma egˆilerek merak etme bu kez oyum sende diyor. Güzel bir hava var” diyor. Öztunç, kendisine yönelik karalama kampanyaları için de AKP adayı Hayrettin Güngör’ün böyle bir komplo içinde olmayacağını söylüyor. Maras¸lılar kadar partililer açısından da sürpriz bir isim olan AKP’nin adayı Hayrettin Güngör. Ankara’da bürokrasi içerisinde yer almıs¸, son olarak “Türkiye Belediyeler Birligˆi Genel Sekreterligˆi” bir isim. Belediyecilik konusunda bir hayli deneyimli. İsmi açıklanır açıklanmaz çalışmalara başlayan Güngör, kısa zaman içerisinde kendisini Maras¸lı’ya sevdirdi. Güngör, ilçe ilçe dolas¸ıyor ancak merakla beklenen projelerini seçime az bir zaman kala açıkladı. Bu kadar borç yükü altında bir belediyeye kim seçilirse zaten ilerde zor ve çetin günlerle karşılaşacağı şimdiden söylenenler arasında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler