Yarının kadın yıldızlarını dinledik

İstanbul Müzik Festivali kapsamında önceki akşam Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB)’nin İstanbul Kültür Sanat Vakfı ile birlikte ikinci kez hayata geçirdiği “TSKB Eğitim Destek Fonu’ndan yararlanmaya hak kazanan genç müzisyenlerden altısı “Yarının Kadın Yıldızları” konserinde Haydn, Handel, Hoffmeister ve Mozart’ın oda müziği için bestelediği eserleri Ayla Erduran ile aynı sahneyi paylaşmanın gurur ve heyecanıyla seslendirdiler.

Yayınlanma: 26.06.2019 - 22:22
Abone Ol google-news

Projenin ikinci yılının kanaat önderi Erduran da piyanist Gökhan Aybulus eşliğinde Grieg’in “Keman Sonatı” ve Brahms’ın “Macar Dansları”ndan ilkini seslendirdi. Gençlerin heyecanını paylaşan TSKB Ceo’su Suat İnce, İKSV Müzik Direktörü Efruz Çakırkaya ile birlikte genç arkadaşları Hacer Cansu Yüksel (klarnet), Elif Ece Cansever ve Nilüfer Sude Güçlü (keman), İdil Pulat ve Sinem Karasu (çello) ve Pelinnur Işıkçı (piyano)’ı kutlayan Erduran, “Müziksiz bir dünya düşünemiyorum. Hocam David Oistrakh’ın dediği gibi, müzik kalpten gelir ama kafadan geçer” diyerek çok çalışmalarını ve müziği düşünerek çalmalarını istedi.

Konser Öncesi’nde Begüm Onbaşı

TSKB Yarının Kadın Yıldızları projesi kapsamında konser öncesi gazeteci, yazar Murat Yetkin’in yönettiği söyleşide Redbull sporcularından Milli aeorobik cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı sanatseverlerle tanıştı. Genç bilim yıldızı Stanford Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Gözde Durmuş ise uçağı kaçırdığı için söyleşiye katılamadı. Manisa’da 2011 yılında doğan, 3 yaşında bale öğretmeninin yönlendirmesiyle spora yönelen, Güney Kore’de düzenlenen 2016 Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası’nda altın madalya alan Onbaşı, “koruyucu meleklerim” dediği ailesinden çok destek gördüğünü, artık eğitim imkânları ve organizasyonların fazla olduğu İstanbul’da devam etmek istediğini söyledi. Ömrü kısa olan sporun genç yıldız, “Dünya şampiyonluğumdan sonra kadının yerinin çok düşük olduğu ülkemde yükseliş kaydedilmesinden gurur duyuyorum.” diyerek kadınerkek eşitliği için sporun kadın yıldızlarına destek olacağını belirtti, sporculara farklı alanlarda da eğitim imkânı verilmesini istedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler