TTB’yi ‘yerli ve milli olmamakla’ suçlayan Sağlık-Der’in genel başkanından ‘Milli’ El Kaide desteği

TTB’yi ‘yerli ve milli olmamakla’ suçlayan Sağlık-Der’in genel başkanının El Kaide’ye destek veren Global Relief’e yardım ettiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 15.02.2018 - 22:12
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlık Yönetimi Kongresi” adı altında 14-18 Şubat tarihleri arasında yapılan etkinlik için bir araya geldiği Sağlık Der’in Genel Başkanı Kasım Sezen’in, Birleşmiş Milletler’in El-Kaide’ye destek veren örgütler listesinde yer alan Global Relief için 100 bin dolarlık yardım programı organize ettiği ortaya çıktı. Aynı zamanda Dünya İslam Sağlık Birliği Genel Sekreteri görevini yürüten Sezen, bu program dahilinde Bakü’de İbni Sina Kliniği’nin kurulmasına da öncülük etti. Geçtiğimiz hafta İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret eden Sezen, “milli ve yerli olmamak”la suçlanan TTB”yi “ihanet odağı” diyerek kınamayı ihmal etmemişti. “Milli ve yerli” olmayı savunan Sezen’in önem verdiği görülen ticaret hayatında, işbirliği yaptığı ülkelerin başında Amerikan’ın gelmesi ise dikkat çekti.

Kamunun sırtından

TTB ve TBB için kamu kaynağı aktarılmazken; hükümet, kongrelerle kendisine yakın derneklere kamu kaynaklarını aktarmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Der ve Sağlık Sen öncülüğünde önceki gün başlayan “Sağlık Yönetimi Kongresi” için bakanlıklardan birçok bürokratın ismi, konuşmacı olarak yer aldı. 29 Ocak 2004’te çıkan Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun’da “Kamu kurum ve kuruluşlarının bütçelerinden bu kanun kapsamındaki dernek ve vakıflara ödenek, yardım veya herhangi bir kaynak aktarılamaz” maddesi bulunsa da üst düzey bürokratların sağlık dernekleri kurması, derneklerin lüks otellerde düzenledikleri kurultaylarla döner sermayelerden para aktarılması hala engellenemedi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Tosun’un kurduğu, Numune Hastanesi Başhekimi Nurullah Zengin’in başkanlık görevini yürüttüğü Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği kurultaylarının giderleri de yurttaşın parasıyla oluşan döner sermayenin eğitim giderleriyle karşılanıyordu. “Bürokrat, dernek, şirket üçgeni” ile yurttaşların parasının derneklere destek verme geleneği hâlâ devam ediyor.

Bakanlık ile kol kola

Bürokratların katılımıyla bugün Antalya’daki beş yıldızlı otelde yapılacak kongrenin dışında kendilerini “Türkiye sevdalısı sağlıkçılar” olarak niteleyen ve 2018 Nisan ayında yapılması beklenen İstanbul Tabip Odası seçimlerinde yönetime aday hekimler olarak platform oluşturan sağlık örgütleri, Ankara Sıhhiye’de eylem yaptı. 29 Ocak’ta TTB’yi kınayan eylemleri ile bir araya gelen bu sağlık örgütlerinin eylem afişini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesinde paylaşılması dikkat çekti. TTB karşıtı eylemle bir araya gelip İstanbul Tabip Odası yönetimine aday olanlar arasında yer alan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu eski Başkanı Orhan Koç, Temmuz ayında, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’ne atanmıştı.

Doktor Sezer’in ticaret hayatı

TTB’yi eleştiren Sezen’in özgeçmişinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

Aksiyon Limited Şirketi’nin kurucusu olan Sezer, İstanbul merkezli MERT İnşaat, Dekorasyon, Mağazacılık Grubunun Azerbaycan İşletmelerinin Genel Müdürlüğü’nü yaptı. 8 aylık görev süresince mağaza sayısını üçe katlayan Sezer, Bakû’de Amerikan Üniversitesi, Azerbaycan Oteli, Türk Amerikan Medikal Center ve ondan fazla iş merkezi, lüks konut projesinin ihalesini alıp teslimatını yaptı. Mağazaların aylık 30 bin 000 dolarlık cirosunu 250 bin dolara çıkardı. Toplam yıllık ciroyu 400 bin dolardan 5 milyon dolara çıkardığı bilgisi de özgeçmişinde yer aldı. Ayrıca Sezer’in özgeçmişinde “Dekorasyon malzemeleri Azerbaycan’a Avusturya’dan ithal edilirken Türkiye ve İran’dan da alım yaparak maliyeti azaltıp ürünleri çeşitlendirdi. Bakû’de Türk Amerikan Medical Center’in kurucularındandır. Kuzey Amerika’da yaygın bir yardım kuruluşu olan Global Relief’in Azerbaycan’da yıllık 100 bin dolarlık yardım programını organize etti” ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler