'Yasak aşk' ATV'de serbest, Kanal D'de cezalı

Canlı yayına bağlanan Ayşe öğretmenin sözleri nedeniyle Saray ve AKP'nin hedefi olan Doğan Grubu, 'devletin yanındayız' diyerek özür dilemişti. Bu açıklamaya rağmen Kanal D'ye 900 bin lira ceza kesilmesinin ardından Kanal D'ye peş peşe cezalar kesilmeye devam ediliyor. Ancak RTÜK çifte standart uygulayarak bazı kanallarda hemen hemen aynı senayoları içinde barındıran dizilere ses çıkarmıyor.

Yayınlanma: 02.02.2016 - 13:43
Abone Ol google-news

Yandaş olarak bilinen grupların yaptıkları yayınlara ses çıkarmayan RTÜK, Doğan grubuna ceza yağdırdı.

Beyaz Show'a bağlanan Ayşe öğretmen canlı yayında 'çocuklar ölmesin' diyerek Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Savcılık, Ayşe öğretmen ve programın sunucusu Beyazıt Öztürk hakkında 'terör propagandası' yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatmış, AKP'li medya da hem Ayşe öğretmeni hem de Beyazıt Öztürk'ü hedef göstermişti.

Tüm bu gelişmelerin ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D'ye 'terör propagandası' gerekçesiyle 900 bin lira ceza kesmişti.

RTÜK, rekor cezanın ardından Kanal D'ye peş peşe yeni cezalar kesmeye devam etti. Miliyet Gazetesi'nden Önder Yılmaz'ın haberine göre, RTÜK uzmanlarının hazırladığı raporda, “Aşk ve Günah” dizisi için “Dizide aynı çatı altında yaşanan yasak ilişki aktarılırken bu ilişkiyi yaşayan karakterlerden birinin başka bir erkekle olan ilişkisine de yer verilmektedir” tespitine yer verildi.

“Bizim Lezzetlerimiz” adlı programda Ülker’in “Bizim Yağ” markası margarinine yönlendirme yapıldığı “Poyraz ve Karayel” dizisinde ise Jeep markasının reklamı yapıldığına dikkat çekildi.

RTÜK Kanal D’ye, “Güllerin Savaşı” adlı dizi nedeniyle de ceza kesti. Uzmanların raporunda Güllerin Savaşı adlı dizide, “yediği kalın sıçanlar”, “Cücü Bey”, “Anandan doğmaya utanmıyorsun da Vega’ya mı girmeye utanıyorsun” gibi ifadeler nedeniyle müstehcen, argo ve kaba sözlerin kullanıldığı vurgusu yapıldı.

RTÜK bu dört yayın için Kanal D'ye 1 milyon TL'nin üzerinde ceza kesti.

ATV'NİN DİZİSİNE SES YOK

17-25 Aralık Yolsuzluk Soruşturması sonrasında ses kayıtlarında "havuz medyası" olarak nitelendirilen kanalların başında gelen ATV'de "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde de evli bir adamın evlilik dışı bir ilişkisi de canlandırılıyor. Ancak RTÜK “Aşk ve Günah” dizisi için uyguladığı ceza yöntemini ATV için uygulamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler