Erdoğan’ın baba ocağındaki HES projesi mahkemelik oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Güneysu'ya bağlı Gürgen Köyü'ndeki baba evinin yaklaşık 1 km yakınında, Baro Enerji A.Ş. tarafından yapılan hidroelektrik santrali (HES) projesi yargıya taşındı. Köylüler, "Yol yapıyoruz diyerek bizi kandırdılar” diyerek projenin durdurulmasını için çağrı yaptı.

Yayınlanma: 20.01.2020 - 16:11
Abone Ol google-news

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba evinin de bulunduğu Rize‘nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde yurttaşlar, bölgeye yapılan HES projesini yargıya taşıdı. Yurttaşlar, kendilerine köye yol yapıldığı, bu sebeple inşaat şirketine yardımcı olduklarını belirttiler. Daha sonra çalışmaların HES inşaatı olduğunu öğrendiklerini söyleyen köylüler, şirkete tepki göstererek olayı yargıya taşıdı. 

“ŞİRKET KÖYLÜLERİ KANDIRDI”


Handüzü Yaylası Kültür, Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği, Güneysu Çevre Platformu üyeleri ve köy halkı ile bir araya gelen Avukat Remzi Kazmaz, yürütmenin durdurulması için girişimde bulunduklarını söyledi. Kazmaz, “Güneysu halkı sonuna kadar haklı. Şirket yalan söyleyerek yol inşaatı adı altında HES inşaatı yapmış, doğayı ve çevreyi tamamen talan zihniyetiyle bozmuş yıkmış; halkın iyi niyetini suistimal eden şirket elindeki Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna inanmadığı güvenmediği için böyle bir yola başvurmuştu. İleride telafisi imkansız zararlar olmaması için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vereceğine inanıyoruz. Yetkililer ve akil adamların bundan sonra gereğini yapacaklarına inanıyoruz” ifadesini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler