Zübeyde Hanım, Karşıyaka Müftülüğünün düzenlediği programla anıldı

Karşıyaka Müftülüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 14 Ocak 1923 tarihinde hayata gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım’ı Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlikle andı.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 11:30
Zübeyde Hanım, Karşıyaka Müftülüğünün düzenlediği programla anıldı
Abone Ol google-news

Karşıyaka Müftülüğü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanımın ölümünün 97. yılında Karşıyaka’da anma programı düzenledi. Etkinliğe Karşıyaka’daki kurum ve STK yöneticileri, din görevlileri, Kuran kursu öğretici ve kursiyerleri ile davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler şunları söyledi “Gazi Mustafa Kemal vatanımızı işgalden kurtarmış ve cumhuriyetimiz kurmuş. Ezanımızın okunduğu, bayrağımızın rahatça dalgalandığı, varlığımızı devam ettirebildiğimiz bu cennet vatanı, cumhuriyeti bizlere emanet etmiş. Zübeyde Hanım ise Atatürk’ü yetiştirip Atatürk’ü milletimize armağan etmiş. Sevgili peygamberimiz bir hadisinde ‘vefa imandandır’ diyor. İyilik yapana saygı ve vefa göstermenin ahlaki bir erdem olduğunu bize bildirmiş.  Arkadaşlarımız Atatürk’ü yetiştiren Zübeyde hanıma vefa duygusu ile bu programı hazırladılar”

Zübeyde Hanımın hayatı Karşıyaka Nergis Kur’an kursu öğretici ve kursiyerleri tarafından canlandırıldı, kendisi için yazılan şiirler okundu.

Ayakta alkışlanan tiyatral gösteri sonunda kurs öğretmen ve öğrencilerine birer teşekkür belgesi ve çiçek demeti verildi. 





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler