Azalan taksit küçük acenteleri vuracak

Kredi kartında taksit sayısı 6’dan 3’e indi. TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, maliyetli olduğu için yurtdışı tatillerde kart kullanımının yaygın olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 14.01.2020 - 02:00
Azalan taksit küçük  acenteleri vuracak
Abone Ol google-news

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), yurtdışı tatil harcamalarında kredi kartı taksit adedini düşürmesi turizmcilerden tepki çekti. BDDK’nin kararına  göre, havayolu, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurtdışı harcamalarında kredi kartı taksit sayısı altıdan üçe indirildi.

Kararla ilgili değerlendirme yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, yurtiçine göre daha yüksek maliyetleri nedeniyle yurtdışı seyahatlerde kredi kartı kullanımının yaygın olduğunu hatırlatarak, taksit sayısının azaltılmasının özellikle küçük ve orta ölçekli acenteleri olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

KKTC AYRI OLMALI

 Finansal yapısı güçlü büyük şirketlerin ödeme konusunda alternatifler bulabileceğini belirten Bağlıkaya, daha küçük şirketlerin ise paket tur satmasının zor olacağını ifade etti. 

Ayrıca KKTC’nin de bu kapsamda yer almasının sakıncalarına dikkat çeken Bağlıkaya, “Biz KKTC için taksit sayısının 6’dan 9’a çıkarılmasını isterken bu tür bir kararla karşılaştık. Karar Kıbrıs’a yönelik turizm hareketini olumsuz etkileyecek. Yaygın kabülün aksine, bu ülkeye paket tur alanlar esas olarak kumarhaneler için oraya gitmiyor, yıllık tatil için gidiyor. Bu karar KKTC’nin ekonomisi için de olumsuz olacak” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler