Anadolu beyaza büründü

Anadolu genelindeki pek çok ile yılın ilk karının düşmesiyle birlikte, yurt genelinde sokaklar beyaza büründü. Eskişehir’de okullar kar nedeniyle bir gün tatil yaparken, Sivas’ta kar kalınlığı bir metreyi aştı.

Yayınlanma: 10.01.2020 - 12:42
Anadolu beyaza büründü
Abone Ol google-news

Yeni yılla birlikte Anadolu genelinde de yılın ilk kuvvetli kar yağışı başladı. Kar yağışı pek çok ilde yurttaşlara sıkıntı yaşattı. Ankara’da zaman zaman tipi şeklinde yağan kar nedeniyle cadde ve sokaklar tamamen beyaza büründü. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle illerde ulaşım aksarken, polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu bölgelerde sürücüleri yönlendirerek, ulaşımı rahatlatmaya çalıştı. Kış lastiği bulunmayan araçlar trafikte ilerlemekte güç çekerken, bazı araçlar yolda kaldı. Yurttaşlar, yolda kalan araçları iterek çıkarmaya çalıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kara karşı tuzlama çalışmaları yürüttü. ABB Başkanı Mansur Yavaş da kar yağışına ilişkin, “Kar yağışı başladığı andan itibaren sadece merkezde 390 araç ve bin 168 personelimizle birlikte Ankaramızın 25 ilçesinde yüzlerce noktada teyakkuz halindeyiz. Yağış devam ettiği sürece çalışmalarımız devam edecek, oluşan aksaklıklar ivedilikle giderilecektir” açıklamasında bulundu.

ESKİŞEHİR’DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Öte yandan, kar yağışının yoğun olduğu Eskişehir’de ise okullar 1 gün eğitime ara verdi. Eskişehir Valiliği yoğun kar yağışı sebebiyle hafta başında okulların tatil edildiğini duyurdu. Eskişehir-Seyitgazi yolu üzerinde ise kar kürüme çalışmaları yapıldı. Devam eden kar yağışı sonrasında iş makineleri yolda kar birikmesine karşı önlem aldı.

37 KÖY ULAŞIMA KAPANDI

Bolu’da ise etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte kar yağışı aralıklarla devam etti. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkezde 33, Gerede’de ise 4 köye ulaşım sağlanamadı. İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler, kapanan köy yollarının açılması için çalışma gerçekleştirdi. Sivas’ta etkili olan kar yağışı da ilin kuzey bölgesinde yüksek kesimlerde daha sert hissedildi. Suşehri ilçesinde kar kalınlığı bir metreyi buldu. Karayolları, İl ve İlçe Özel İdaresi ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Kapalı olan 150 köy yolunda yol açma çalışmaları yapıldı. Sivas’ta hissedilen hava sıcaklığı gün içerisinde eksi 10 dereceye kadar düştü.

DOĞAL GÜZELLİK BEYAZLA KAPLANDI

Nevşehir’de etkili olan kar yağışı, Kapadokya’da, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri beyaza bürüdü. Hafta sonu nedeniyle İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Mersin’den gelen turistler, kar yağışı sonrası güzel görüntülerin çıktığı bölgede fotoğraf çektirdi.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Erciyes Dağı’nda da kar yağışı etkisini gösterdi. Aniden bastıran kar yağışı nedeniyle Erciyes’e çıkan sürücüler zor anlar yaşadı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, yolu açık tutmak için çalışma gerçekleştirdi.

KAZALAR YAŞANDI

Karabük’te de tipi ve kar yağışı etkili olurken, İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan Kemikli rampalarında sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle oluşan buzlanmalar sonucu maddi hasarlı kazalar yaşandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle buzlanmanın olduğu Söğütlüçeşme mevkisinde bir araç kayarak refüje girdi. Yaralanmanın olmadığı olayda, araç çekici yardımıyla kaldırıldı. Ovacık ve Eskipazar ilçesinde kar yağışı dolasıyla okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

YAĞIŞ CAN ALDI

Zonguldak’ta kar yağışı can kaybına neden oldu. İçerisinde gençlerin bulunduğu bir otomobil, karlı yolda 40 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada üniversite öğrencisi Ayşe Taşkara yaşamını yitirdi. Araçta bulunan üç genç ise yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler