Ankara'da EYT derneği açıldı

Ankara’da yeni açılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı Ersin Kotan “20 yıldır sürdürülen bu haklı davamız şu an en üst noktaya taşındı. Türkiye, EYT gerçeğini anladı. Ankara Derneğimiz, yaşadığımız sorunlar ve çözümler konusunda tüm derneklerimizle ortak hareket ederek, 1999 öncesi haklarımızı geri alana kadar mücadeleye devam edecek” dedi.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 10:58
Ankara'da EYT derneği açıldı
Abone Ol google-news

Ankara EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği, Ulus Şehir Çarşısı’nda açıldı. Dernek Başkanı Ersin Kotan, EYT’lilerin 20 yıllık hak mücadelesine ilişkin Cumhuriyet Anadolu’ya konuştu. “20 yıldır sürdürülen bu haklı davamız şu an en üst noktaya taşındı” diyen Kotan, hak mücadelelerinin her yıl genişleyerek büyüdüğünü belirterek “Türkiye EYT gerçeğini anladı. Şimdiye kadar bizleri erken emeklilik diye lanse edenlerin gerçek niyetini anladı. Yıllar önce 3-5 kişiyle başladığımız bu haklı davamız, milyonların desteğini alarak bugünlere geldi” ifadelerini kullandı. Hakkını arayan herkesi yanlarında görmek istediğini kaydeden Kotan “Ankara Derneğimiz, yaşadığımız sorunlar ve çözümler konusunda tüm derneklerimizle ortak hareket ederek, 1999 öncesi haklarımızı geri alana kadar mücadeleye devam edecektir” dedi. 

‘HAK KAZANDIK, VERMEK İSTEMİYORLAR’

2020 yılının bütçesinde EYT’lilere yer ayrılmamasına tepki gösteren Kotan “Milyonları ilgilendiren bir toplumsal haksızlık gözardı edilmektedir. Bizler işe başlama tarihi itibarıyla ödememiz gereken primin kat kat fazlasını ödedik. Kaynakları düzgün ve yerinde kullanmadıkları için ‘Bütçe yok’, ‘Kaynak ayırmamız mümkün değil’, ‘Ülke zor durumda’ diyorlar” ifadelerini kullandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, EYT’liler için kullandığı “Emekliliğe hak kazanamayanlar” tanımına ilişkin de konuşan Kotan “Kendileri başka pencereden baktıkları için, öyle görmek istiyorlar. Bizler emekliliğe hak kazandık ama vermek istemiyorlar. Sigortalı olarak işe girdiğimizde, erkeklerdan 25 yıl 5 bin gün prim, kadınlardan 20 yıl 5 bin gün prim isteniyordu. O zaman şartlar buydu. Daha sonra biz kuralı değiştirdik, bundan sonra yaş ve prim gününü uzatıyoruz diyerek emeklilik hakkımızı gasp ettiler” ifadelerini kullandı. 

18. EYT DERNEĞİ AÇILDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Seçim kaybetsek de yokum” sözlerine ilişkin “Bizleri umutsuzluğa sürükleyip mücadelemize son vermemiz isteniyor” diyen Kotan “Son seçimler bir sonraki seçimin göstergesi olacaktır. İş işten geçmeden bu haksızlık giderilmelidir” dedi. Karabük’te de EYT Derneği açıldığını anımsatan Kotan “Bu dernekler her geçen gün artacak. Şu an ülke genelinde 18 resmi derneğimiz vardır. Önumüzdeki süre zarfında bu sayıyı kat kat artırmayı hedefliyoruz. İstediğimiz sonucu alana kadar bu süreç devam edecek” ifadelerini kullandı. Kotan yurttaşlara “Emeğinize sahip çıkın.Yasalar çıktığı günü kapsar, geriye işlemez. Ama EYT’ye işletildi. Bunun bedelini 20 yıldır ödüyoruz. Bu sorun EYT’nin değil, tüm çalışanların sorunudur. İş işten geçmeden bu yanlışa dur diyelim, alın terimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler