Çiğdemim’de Tevfik Fikret anıldı

Çiğdemim Derneği, mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak, giderek unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini güçlendirmek için 4 etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında yurttaşlarla beraber film gösterimi, kitap söyleşisi, Atatürk Evi ziyareti ve şair Tevfik Fikret için anma etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 10:21
Çiğdemim’de Tevfik Fikret anıldı
Abone Ol google-news

Mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmak, unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini güçlendirmekamacıyla kurulan Çiğdemim Derneği, yurttaşlara mahalle kültürünü aşılamak için geçen aralık ayında çok sayıda etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında, İngiliz Yönetmen Sarah Gavron’un “Diren’” filmi yurttaşlarla birlikte izlendi ve tartışıldı. Bunun yanında edebiyatseverlerin bir araya gelip eserler hakkında düşüncelerini paylaştığı etkinlikte, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Huzur adlı kitabına ilişkin söyleşi yapıldı. Ayrıca “Hep Birlikte Ankara Müzelerini Geziyoruz” etkinlikleri kapsamında da, Çubuk Bekirağalar Konağı ve Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan Atatürk Evi’ne ziyaret gerçekleştirildi. 

TEVFİK FİKRET ŞİİRLERİYLE ANILDI

Öte yandan, dernekte 24 Aralık 1867 doğumlu olan şair Tevfik Fikret için anma etkinliği de yapıldı. Fikret’in yaşamı, şiirleri ve Atatürk üzerine etkisi ele alındı. Etkinlikte şaire ait şiirler okundu. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler