Atakum’u gençler yönetecek

Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilk genel kurulunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atakum’un gençlerle birlikte yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 09:55
Atakum’u gençler yönetecek
Abone Ol google-news

Atakum’da gerçekleşen genel kurula katılan gençler tarafından, gençlik meclisi başkanı ile yürütme kurulu seçilerek çalışma komisyonları oluşturuldu. Cumhuriyet Anadolu’ya konuşan Başkan Deveci, gençlerin Atakum’un yönetimine katılmasının önemli olduğunu ifade ederek ekonomik olarak da katkı yapacaklarını söyledi. Deveci, “Atakum, 35 bin üniversite öğrencisinin yaşadığı bir ilçe. Nüfusun yarısı 28 yaşın altında. Kent Konseyi’ni akademik yapıda kurduk ve kongresini yaptık. Yüzlerce genç katıldı. Herkes kendi projelerini anlattı, tanıttı. Gayet güzel, iddialı projelerdi. Biz de Atakum Belediyesi olarak, hem onları kendi alanları ile ilgili motive etmek. Özellikle ‘sıfır atık’ projesinde, kırsal kalkınmaya ilişkin köyde tarım ve hayvancılıkla ilgili projeler gerçekleştiriyoruz. Oralarda veteriner ve ziraat fakültesi son sınıf öğrencilerini, sıfır atık projesinde çevre bölümünün son sınıf öğrencilerini burs vermek yerine sahada çalıştırıp ücret ödeyeceğiz. O tip bir model geliştiriyoruz, arkadaşlarla da paylaştık herkes projenin bir elinden tuttu” dedi.

‘GENÇLERE KUCAK AÇTIK’

Deveci, gençlere kucak açtıklarını belirterek, gençlerle birlikte beraber büyüyeceklerini söyledi. Deveci, “Atakum, gençlerin içinde yaşadığı kentin sorunlarına duyarlı olabildiği, çözüm ürettiği ve ‘biz de bu şehirde yaşıyoruz’ diyebildiği bir kent olacak. Gençlerin müdahil olmadığı; gençlerin eleştirilerinin ve önerilerinin alınmadığı, gençlerin enerjileri ile katkı vermediği siyaset kurumunun başarılı olma şansı yok. Biz de Atakum olarak bunu tespit ettik ve gençlere kucağımızı açtık, çok şükür onlarda bize kucaklarını açtılar. Artık büyüye büyüye beraber gideceğiz.”

MECLİS GRUPLARA AYRILDI

Gençlere ekonomik olarak da yardım edeceklerini söyleyen Deveci, “Meclis’te 15 alanda gruplar oluşturduk. Herkes mesleğine ve ilgi duyduğu alana göre o gruplarda görev aldı. Bilim olarak öncelikli projelerimiz var. Geri dönüşüm projesi, sıfır atık projesi, Kırsal kalkınma projesi. Kreşler açacağız, özellikle çocuk gelişimi okuyan gençlerimizi orada yarı zamanlı çalıştıracağız hem de ekonomik olarak gençlere katkı vereceğiz. Buna benzer projeleri yapmaya çalışacağız. Gençler de belediyenin katkıları ile öğrenim hayatlarını sürdürebilecekler” ifadelerini kullandı.  SAMSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler