Akademisyene 'sosyal medya' cezası: "Cami değil laboratuvar açın" demek suç oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Gökdemir, sosyal medya yazıları ve paylaşımları nedeniyle üniversite tarafından sözleşmesinin yenilenmemesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 17:16
Akademisyene 'sosyal medya' cezası:
Abone Ol google-news

Önceki yıllarda Ahmet Piriştina İzmir Kent Arşivi ve Müzesi’nde (APİKAM) kentin kültür çalışmalarına çok önemli katkılar koyan Doç. Dr. Oktay Gökdemir, Buca Edebiyat Fakültesi önünde akademisyenler ile öğrencilerin de destek verdiği bir basın açıklaması yaptı. Sözleşmesinin yenilenmeyerek üniversiteden uzaklaştırılmasını eleştiren Gökdemir, yargıçların bile beraat verdiği konularda üniversite yönetiminin soruşturma açıp ceza yağdırdığını vurguladı. 

"DAVAM DA YOK CEZAM DA"

Bugüne kadar üniversitelerin durumua yönelik yaptığı eleştiriler ve sosyal medya yazıları nedeniyle hakkında onlarca souşturma ve dava açıldığını söyleyen Oktay Gökdemir, kendisinin konferans bile vermesinin engellendiğini ve son olarak sözleşmesinin yenilenmeyerek cezalandırılmak istendiğini belirtti. Gökdemir, "Üniversite yetkilileri yaptıkları açıklamada sosyal medya paylaşımlarım nedeniyle sözleşmemin yenilenmeyeceğini söylemiş. Fakat yaptığım sosyal medya paylaşımlarımdan dolayı hakkımda açılmış herhangi bir davam veya cezam bulunmamakta. Siz hakim veya savcı mısınız ki, yargıda bulunuyorsunuz" dedi.

"CAMİ DEĞİL LABORATUVAR AÇIN DEMEK SUÇ OLDU"

Kendisi hakkında üniversitesi tarafından açılan bir çok idari soruşturma bulunduğunu açıklayan Gökdemir, "Peki ben yazmışım?Örneğin 15 Temmuz hain FETÖ darbesine İslamo faşist güçlerin devlet içindeki kapışması demişim. Başka bir paylaşımda 'ikinci öğretimde dersler yapılmıyor' deyip boş sınıfların fotoğrafını koyduğum için, 'Üniversitelerin bulunduğumuz dönemde çöküş dönemi Osmanlı medreselerinden daha kötü vaziyette', 'üniversiteler manav açamaz', 'kampüste mescitler var bir de cami açmak yerine laboratuvarla açın' dediğim için soruşturmalar başlatıldı" diye konuştu.

Yaşanan olumsuzluklara her dikkat çektiğinde kendisine PKK'li bile denildiğini dile getiren Gökdemir, "Sadece bu da değil; sanki kötü birşeymiş gibi solcu, sosyalist, alevi gibi sıfatlarla da nitelendirildim. Bir dekan vekili tarafından PKK'li ilan edildim ve öğrencilerimi bana karşı manipüle etmeye kalktılar. Benim ne zaman emekli olmam gerektiğine bile kendileri karar vermek istiyorlar. Bırakın artık onu da kendimiz belirleyelim. Özetle, bugüne kadar asla pes etmedim, bundan sonra da etmeyeceğim. Hakkımı da sonuna kadar arayacağım" dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler