CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: 17 yıllık karne utanç verici

10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 71. yıl dönümü. 10 Aralık günü, 1948'den bugüne tüm dünyada "Uluslararası İnsan Hakları Günü" olarak kutlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İnsan Hakları günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma: 10.12.2019 - 14:30
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: 17 yıllık karne utanç verici
Abone Ol google-news

Türkiye'de yapılan insan hakları ihlalleri ve AKP iktidarının 17 yıllık insan hakları karnesi ile CHP İzmir'in çalışmalarını yürüttüğü İnsan Haklarına Dayalı Örgütlenme Strateji Belgesi'ne vurgu yapan Yücel, mesajında şunlara yer verdi:

“Bugün yaşadığımız Türkiye'de, daha 1949 yılında Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının büyük önemle ele alıp Resmi Gazete'de yayımladığı bu temel ilkelere uyulduğunu söylemek ne yazık ki çok güçtür. AKP'nin 17 yıllık iktidarında "yurtta ve dünyada barışı" tesis etmenin en önemli imkanı olan insan hakları konusunda sürekli bir gerileme yaşanmaktadır. Çocuk tacizinden kadın cinayetlerine, ifade özgürlüğünden eğitim hakkına kadar hemen her alanda var olan büyük sorunlar ısrarla çözülmediği gibi bu sıkıntılar giderek artmaktadır. Evrensel Beyanname'de yer alan ve çağdaş uygarlığın temel aldığı bütün değerler bugünkü iktidar partisi tarafından aşındırılmıştır. Adil yargılanma hakkı, keyfi tutuklanma yasağı, masumiyet karinesi hemen her gün ihlal edilmektedir. İhlallerin büyük kısmı ifade özgürlüğü, kadına uygulanan şiddet, işçi ölümleri, yargı bağımsızlığının sağlanamaması başlıkları altında toplanıyor. 

"UTANÇ VERİCİ BİR DURUM, TÜRKİYE ÖZGÜR OLMAYAN ÜLKELER KATEGORİSİNDE"

Kendisini eleştiren, yandaş olmayı reddeden gazeteciler ya terörist ilan ediliyor, ya tutuklanıyor ya da işsiz bıraktırılıyor. Türkiye, Avrupa Birliği raporlarında işçi ölümlerinin en fazla yaşandığı ülke sıralamasında ilk sırada yer alıyor. İşçi sömürüsü, fakirlik ve yoksulluk sınırının altında belirlenen asgari ücretle de işçi sınıfı üzerinde psikolojik bir baskı uygulanıyor. 2018 yılı Dünya Ekonomik Forumunda açıklanan "Yargı Bağımsızlığı" sıralamasında Türkiye 144 ülke arasında 111'nci sırada. Bu konuda Çin, Gana, Burkina Faso, Tanzanya ve Uganda gibi ülkelerin çok gerisinde yer alıyor. Bu rakam bile ülkedeki yargı bağımsızlığı için utanç verici durumu anlatmaya yeterli.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler