'İzmir Örgü Ekibi' yürekleri ısıtıyor

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir kafede toplanan İzmir Örgü Ekibi, ördükleri atkı, bere, hırka ve battaniyeleri Türkiye'nin dört bir yanında soğukla mücadele eden ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderiyor.

Yayınlanma: 09.12.2019 - 12:13
'İzmir Örgü Ekibi' yürekleri ısıtıyor
Abone Ol google-news

İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir kafede toplanan İzmir Örgü Ekibi, ördükleri atkı, bere, hırka ve battaniyeleri Türkiye'nin dört bir yanında soğukla mücadele eden ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderiyor. Haftalık olarak 'Mutluluk Paketi' adını verdikleri hediyeleri köy okullarına gönderen kadınlar, bu güne kadar 7 bin çocuğun yüzünü güldürdü.

İzmir Örgü Ekibi, ördükleri atkı, bere, hırka ve battaniyelerle çocukların içini ısıtıyor. 3 yıl önce sosyal medya üzerinden örgütlenen ekip, her Perşembe günü tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki bir kafede toplanarak, çay ve sohbet eşliğinde örgü örüyor. Çoğunluğu ev kadını olan grup, her hafta kendi ördükleri ürünlerin yanı sıra, hayırseverlerin evde örüp gönderdiği ve satın aldığı çorap, eldiven, kalem kutusu gibi eşyaları da topluyor. Haftalık olarak 'Mutluluk Paketi' adını verdikleri hediye paketlerine konan eşyalar, kolilerle köy okullarına gönderiliyor. Bugüne kadar 7 bin çocuğun yüzünü güldüren örgücü kadınlar, öğretmenlerden aldıkları fotoğraf ve videolar sayesinde büyük mutluluk yaşıyor. Köylerdeki öğretmenlerle iletişime geçen ekip, ihtiyaç sahibi bebeklerin annelerine de battaniye ve oyuncak gönderiyor. Paketlerin içine her okula ayrı olmak üzere koyulan mektuplar, öğretmenler tarafından okunarak, çocuklara iyiliği öğretiyor. Ekip, bu hafta ördükleri ve topladıkları ürünleri Bingöl ve Isparta'daki köy okullarına gönderecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler