Başkana 'zehir' sansürü

Aydın’ın Efeler ilçesi belediye başkan M. Fatih Atay, ilçede bulunan jeotermal enerji santrallarının (JES) gaz salımlarından çıkan hidrojen sülfür oranının insanı öldürecek oranda olduğunu, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün sonuçları açıklamasını istedi.

Yayınlanma: 09.12.2019 - 02:00
Başkana 'zehir' sansürü
Abone Ol google-news

 Müdürlük, sonuçları açıklamayınca yurtdışından “Hidrojen sülfür ölçüm cihazı” getirdiğini, zehir oranların internet sitesinde duyuracağını belirtti. Başkanın açıklamasının ardından, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, “Hidrojen sülfür oranını ölçme ve açıklamaya yetkili değilsiniz” dedi. 

‘BELEDİYENİN YETKİSİ YOK’

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, ölçme yetkisinin bakanlık bünyesinde eğitim almış kişiler tarafından yapılacağını açıkladı. Ayrıca, sürekli ölçüm yapıldığı ve sonuçlarının değerlendirilmesi için bakanlığa gönderildiği belirtildi. Belediye başkanının görevinin halkın sağlığını ve çevreyi korumak olduğunu söyleyen Atay, “Çıkan gazın öldürücü oranda olduğunu belirledik. Devletin ilgili kurumlarına, ‘Cihaz takın ve ölçüm yapın!’ dedik. Onlar bile bile ölçüm yapmadılar. Bu sonuçları açıklayacağız. Halkı bilgilendireceğiz. Hepimiz burada yaşıyoruz. Zehirli havayı AKP’lide, CHP’li de soluyor. Bunun siyaseti olmaz. Kimsenin işine karışmayacağız, sadece çıkan sonuçları paylaşacağız. Bizim bilgilendirme yetkimiz var ve bunu kullanacağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler