Genç Kemalistlerden Büyük Organizasyon: Fikirler Ölmez Çalıştayı

Genç yaşlarına rağmen gerçekleştirdikleri etkinliklerle adlarından söz ettiren 1923 Gençlik Platformu, 16-17 Kasım tarihleri arasında Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsünde gerçekleştirecekleri “Fikirler Ölmez Çalıştayı” ile liseli ve üniversiteli gençlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 21:24
Genç Kemalistlerden Büyük Organizasyon: Fikirler Ölmez Çalıştayı
Abone Ol google-news

Yaş ortalaması 16 olan 15 liseli gencin organize ettiği etkinlik, felsefesi ve içeriği bakımından sıradışı özellikler barındırıyor.

SIRADIŞI ETKİNLİK 

Fikirler Ölmez Çalıştayı’nın felsefesini “Kemalizm’in dogmatik düşünceden uzak, sorunlara çözüm üretme hedefiyle şekillenebilecek bir düşünce sistemi olması sebebi ile günümüze uygulanabilirliği doğrultusunda fikirler üretmeyi amaçlamak”, “katılımcıların ve toplumun Kemalizm bilgisini artırmak, Kemalizm hakkındaki yanlış algılarını düzeltmek ve bağlılıklarını güçlendirmek amaçlı akademik öğretimler ile bireşimleme” olarak açıklayan 1923 Gençlik platformu gönüllüsü gençler,  projeleriyle ilgili “katılımcıların farklı kimliklere bürüneceği bir rol yapma etkinliği değil, Kemalizm’i çağın gerçeklerine göre yorumlamayı hedeflemek” vurgusunu da yaparak Atatürk, Atatürkçülük ve Kemalizm üzerinden takiye yapmak isteyen kesimlere de mesaj göndermeyi ihmal etmiyorlar. 

İki gün boyunca toplamda yaklaşık 18 saat sürecek etkinlikte Eğitim Masası, Ekonomi Masası, Sanayi Masası, Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Masası, Kemalizm Fikir Akımı Masası ve Yeni Dünya Düzeni masası olarak 6 masa bulunmakta. Katılımcılar etkinlik kapsamında bu masalardan bir tanesini seçecek. Her masada -yine ağırlıklı olarak liseli gençlerden oluşan- bir masa başkanı, bir masa sekreteri ve konuşmanın içeriğine göre 1 ile 3 arasında değişen sayıda konuşmacı olacak. Konuşmacılar arasında Anka Enstitüsü Başkanı Rafet Aslantaş, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Barbaros Büyüksağnak gibi saygın düşün insanları da bulunuyor. 

GELİRİ 1923 KÜTÜPHANESİNE 

Etkinliğin kalıcı olması, katkı sağlaması ve katılımcıların bulunamadıkları masalardaki konuşmalardan mahrum kalmaması için, masalardaki konuşmalar kitapçık haline getirilecek. Etkinlik sonunda katılanlara katılım belgesi ve sertifika verilecek ve etkinlikten sağlanacak gelir, Çatalca’da yapılacak olan 1923 Kütüphanesinin yapımı için kullanılacak. 

1923 Gençlik Platformu adına konuşan Fikirler Ölmez Çalıştayı Genel Sekreteri Yaren Vural şunları  söyledi:

21.yüzyıl gençliğine Kemalizm’i doğru şekilde anlatma ve yaşatma kaygısı duyan bir etkinliği düzenlemenin gururunu paylaşıyoruz. Kemalizm‘in dogmatik düşünceden uzak, sorunlara çözüm üretme hedefiyle yaklaşan bir düşünce sistemi olduğunu, belirlediğimiz masalarda yansımalarıyla ele alacağız. Bizim için en önemlisi bu masalardan çıkacak fikirleri uygulanabilir hale getirerek yaşatabilmek. Çözümün Kemalizm olduğuna inanan ve taşın altına fikirsel manada elini koymak isteyen tüm liseli, üniversiteli genç arkadaşlarımızı çalıştayımıza bekliyoruz. 

(Yaren Vural)

(Katılım için tıklayınız)

1923 PLATFORMU NEDİR? 

1923 Platformu, 1923 ruhundan ilham alarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kendine ilke edinen, “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” bilinci ile hareket eden, rahatsız olduğu herhangi bir konuyu şikayet etmeyi değil, o konuya ilişkin çözüm üretmeyi ve doğrultusunda çalışmayı tercih eden, sorumluluk ve dayanışma içerisinde hareket eden ve kar amacı gütmeyen bir oluşumdur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler