Menemenli ıspanak üreticisi zor durumda

Son günlerde ıspanak hakkında çıkan zehirlenme haberlerinden etkilenen çiftçiler, Menemen Belediyesi, kaymakamlık ve ilçe ziraat odası desteğiyle seslerini duyurmak için toplandı.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 19:26
Menemenli ıspanak üreticisi zor durumda
Abone Ol google-news

Zehirlenme vakalarının ardından satışlarının azaldığını, u¨ru¨nlerinin tarlalarda kaldığını belirten u¨reticiler, zor durumda olduklarını ifade etti. Menemen Ovası’nda yetişen u¨ru¨nleri denetlediklerini ve herhangi bir bulguyla karşılaşmadıklarını belirten Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, “İlçemizde bugu¨ne kadar hiçbir zehirlenme vakasıyla karşılaşmadık” dedi.

Aksoy, çıkan haberlerin u¨reticiyi mağdur ettiğini vurgulayarak “Belediye olarak çiftçimizin arkasındayız. Üreticinin sorunlarının giderilmesi için destek olacağız. Bakanlığın ve hu¨ku¨metin de ıspanak u¨reticisine destek olması için çağrıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı. Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl ise, “Ispanak u¨reticisi toplumdaki algı nedeniyle zor gu¨nler geçiriyor. Alım olmadığı için u¨ru¨nlerimizin bir kısmı tarlada kaldı. Bir kısım u¨ru¨nu¨ imha ettik” ifadelerine yer verdi. Tu¨rkiye’nin ıspanak u¨retiminde Çin, ABD ve Japonya’nın ardından dördu¨ncu¨ u¨lke olduğunu söyleyen Karagöl, “Tu¨rkiye’de ise u¨retimin yu¨zde 26’sını İzmir yapıyor. Menemen kentteki u¨retimde ilk sırada. Burada yetişen ıspanağı gönu¨l rahatlığıyla tu¨ketebilirsiniz” diye konuştu.

‘Çiftçi ıspanağa kefil'

Etkinlikte söz alan bir u¨retici, “İlçemiz tarımdan besleniyor. 6-7 işkolu buradan geçim sağlıyor. Üru¨nlerimiz tahlil edilip sofralara öyle geliyor. Sağlıklı bir şekilde tu¨ketebilirsiniz” dedi. Zehirlenme haberlerinden sonra sadece çiftçilerin kötu¨ etkilenmediğini, diğer sektörlerin de olumsuz etkilendiğini belirten u¨retici, “Menemenli çiftçi u¨rettiği ıspanağa kefildir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler