FETÖ ile mücadelede yargıya inanç bitti

FETÖ soruşturmalarında siyasi iktidara yakın kişilerin tahliye edilmesi üzerine daha önce FETÖ ile ilişkileri olduğu gerekçesiyle üç yakını için savcılığa suç duyurusunda bulunan ve tanık olan Nuri Başkapan, yargının siyasi kararlar verdiğini belirterek tanıklıktan çekildi.

Yayınlanma: 08.11.2019 - 15:16
Abone Ol google-news

İBB’de çalışan Nuri Başkapan, hakkında FETÖ’den soruşturma yürütülen ve KHK ile görevinden ihraç edilen sanık M.E. ve 2 yakını hakkında suç duyurusunda bulunarak tanık oldu. FETÖ’den yargılanan Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ borsasında adı geçen Fettah Tamince, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kardeşinin tahliye edilmesini gerekçe gösteren Başkapan, İstanbul 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na  dilekçe vererek tanıklıktan çekildi. Nuri Başkapan dilekçesinde tahliyede siyasi kararların verildiğini belirterek,“Dava dosyasının konusu olan FETÖ’ye; siyasi, bürokratik ve ticari anlamda her türlü destek vererek büyüyüp beslemesini sağlayan siyasi otoritenin etkisi altına giren mevcut yargı sisteminde adil ve tarafsız bir yargılama yapılacağına inanmadığım ve güevnmediğim için tanıklıktan çekiliyorum”dedi. 

ARINÇ, TAMİNCE, PAKDEMİRLİ ÖRNEK OLARAK GÖSTERİLDİ

Yargının FETÖ yargılamalarında adil davranmadığını söyleyen Başkapan, “Bir tarafta sadece örgütün bankası olan Bank Asya’ya ev kirasını veya aidatını yatırdığı için örgüt üyesi olarak yargılanıp hapis cezaların yanısıra işini, ekmeğini, kariyerini kaybeden insanlar varken, diğer tarafta; ‘FETÖ’nün iletişim kanalı olan ByLock’ta defalarca görüşme yaptığı, örgütün bankası olan Bank Asya’da yüklü miktarda mevduatı olduğu öğrenilmesine rağmen, örgütü besleyip büyüten siyasi otorite ile bağı olduğu için  serbest bırakılan Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter... Örgütün söz konusu gazetesinin ticari ortağı olan iş insanı Fettah Tamince’nin beraat etmesi... 15 Temmuz darbe girişimine bizzat katılıp hatta Genel Kurmay Başkanını rehin alan darbeci general terörist Mehmet Dişli’nin kardeşi Şaban Dişli’nin Hollanda’ya büyükelçi olarak atanması... FETÖ’nün üst yöneticilerinden olan ve şu an tutuklu bulunan Mehmet Pakdemirli’nin kardeşi Bekir Pakdemirli’nin Tarım Bakanı olarak görev yapması adil yargılanmanın yapılmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Nuri Başkapan, FETÖ’nün siyasi ayağının Türkiye’de varlığını sürdürdüğüne dikkat çekerek, “Bu gibi vakalar sonucunda ben ve benim gibi milyonlarca yurttaşın, bu ülkedeki mevcut yargı sistemine olan güveni, inancı sarsılmıştır”dedi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler