Barınak yerine ‘millet bahçesi’

MHP’li Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in “sokak hayvanları için elverişsiz” olduğunu öne sürdüğü Gölbaşı Hayvan Barınağı, yerine “millet bahçesi” yapılması için kaldırılıyor.

Yayınlanma: 01.11.2019 - 09:44
Abone Ol google-news

Gölbaşı Hayvan Barınağı’nın kaldırılmasına ilişkin komisyon raporu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Belediye meclisindeki görüşmelerde, komisyon raporuna CHP ve İYİ Partili üyeler “ret” oyu verirken, AKP ve MHP’li üyeler ise “evet” oyu verdi. Komisyonun raporuna konu olan ve kaldırılması istenen barınak, 2 bin 500 sokak hayvanına ev sahipliği yapıyordu.

Barınak, Mogan ve Eymir gölleri arasında yer alıyordu. Barınağın 75 hektarlık alan üzerine yapımı devam eden “Gölbaşı Millet Bahçesi Projesi”nin sınırları içinde yer alması da dikkat çekiyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, geçen aylarda barınağa yaptığı ziyarette, “barınağın sokak hayvanları için elverişsiz olduğunu” öne sürerek “Hayvan barınağı bir an önce Gölbaşı’ndan taşınmalı. Hem yetersiz hem de konum itibarıyla yanlış bir alandadır. Bu barınak zaten yapılacak olan ‘millet bahçesi projesi’ içerisinde yer alıyor” demişti.

MHP’li belediyenin “koşullarını uygun bulmadığı” barınağa ilişkin Cumhuriyet Anadolu’ya konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan ise kendilerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen yazıda, “barınağın millet bahçesi yapılması için kaldırılması gerektiğinin bildirildiğine” dikkat çekti. Barınağın yeni yerinin neresi olacağının da “henüz belli olmadığını” kaydeden Aslan, “Şu anda karar aşamasındayız. Yer arıyoruz. 3 farklı yerde incelemelerimiz var. Kış gelmeden halletmek istiyoruz” dedi.

MAYISTA YENİLENMİŞTİ

Öte yandan barınakta, geçen mayıs ayında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yenileme çalışmaları yapılmıştı. Çalışmalar kapsamında hayvanların güvenli ve temiz bir ortamda, sağlıklı koşullarda yaşamalarını sürdürmeleri amacıyla genel temizlik, kulübeler dışında tüm barınak çevresinde bakım onarım, ilaçlama ve çevre düzenlemeleri yapılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler