Kanadalı madencilik şirketinin ruhsat aldığı Şahin Dağları’nda ağaç katliamı

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), Kanadalı madencilik şirketi Eldorado’nun Türkiye uzantısı olan Tüprag Metal Madencilik AŞ’nin 4. Grup maden arama izni ile ağaç kesimi yaptırdığı Kavak ile Havza ilçeleri arasındaki Şahin Dağları’nda inceleme yaptı. Yol açma, genişletme çalışmaları esnasında kesilen ağaçları görüntüleyen SAMÇEP üyeleri, köylülere yapılacak maden araması nedeniyle yaşayabilecekleri tehlikenin boyutlarını anlattı.

Yayınlanma: 04.09.2019 - 18:59
Abone Ol google-news

 

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, Şahin Dağları’nda doğa katliamının devam ettiğini, Tüprag’ın altın aramak üzere aldığı 6 ayrı ruhsatla 12 bin hektar alanda çalışma gerçekleştirmek için ağaçları keserek katliama devam ettiğini söyledi. Özdağ, “Çokuluslu maden şirketlerinin çıkarları uğruna doğal varlığımız olan ormanlarımızın yok edilmesine, yeraltı sularımızın zehirlenmesine, halkımızın siyanür ve toz solumasına seyirci kalmayacağız” dedi.

Özdağ yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Kavak-Havza ilçeleri arasında kalan Şahin Dağları mevkiinde yürütülen çalışmaları incelemek ve Şahin Dağları’na en yakın mahalle olan Başalan Mahallesi sakinleriyle görüşmek için bölgeye geldik. Başalan halkı da durumdan çok rahatsız ve tedirginler. Maden şirketinin iş makineleri ve hafriyat kamyonları için yol genişletmek amacıyla, seyretme adı altında Şahin Dağları’nda ağaçları keserek katliam yapılmakta ve bunun için ÇED istenmemektedir. Çokuluslu maden şirketinin çıkarları uğruna doğal varlığımız olan ormanlarımızın yok edilmesine seyirci kalmayacağız.”

 

<haber-yatay:1543661>
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler