“AKP beni üç kez işten attı, yine direnişteyim”

Kadroya alındıktan dört ay sonra KHK ile ihraç edilen temizlik işçisi Türkan Albayrak, buna karşı yaptığı tek kişilik eyleminin birinci yılında. Albayrak “AKP beni üç kez işten attı. İlk olarak 2002’de Türk Telekom’dan atıldım, orada da temizlik işçisi olarak çalışıyordum” dedi.

Yayınlanma: 28.08.2019 - 19:41
Abone Ol google-news

Türkan Albayrak, Kanun Hükmünde Kararname ile işten atıldığından beri, Sarıyer Kaymakamlığı’nın yanındaki parkta direniyor. Neredeyse her eylem yapmaya başladığında gözaltına alındığı için direniş eylemi de her sabah yeniden başlıyor.

Albayrak, Sarıyer İlçe Sağlık Müdürlüğünde temizlik işçisi olarak çalışıyordu. 15 Ağustos 2018 tarihli KHK ile ihraç edildi.

 Tek talebinin işe dönmek olmadığını da söyleyen Albayrak, “Bir yıldır direniyorum, bir yıldır işsizim. Artık ‘Yanlış yaptık geri alalım’ demeleri yeterli değil. Bu süreçte maruz kaldığım haksızlıkla ilgili hukuki hesabın da verilmesini istiyorum” diyor.

Kadroya alındı, dört ay sonra atıldı

Albayrak “AKP beni üç kez işten attı. İlk olarak 2002’de Türk Telekom’dan atıldım, orada da temizlik işçisi olarak çalışıyordum” dedi.

Türkan Albayrak, 2010’daki direnişiyle de haberlere konu olmuştu.

Taşeron temizlik işçisi olarak beş yıldır çalıştığı Paşabahçe Devlet Hastanesi’nden sendikal faaliyetleri nedeniyle 9 Temmuz 2010’da işten çıkarılınca da 117 gün boyunca hastane bahçesinde kurduğu çadırda oturma eylemi yaptı. Bu eyleminin ardından İl Sağlık Müdürlüğü’yle sözleşme imzaladı ve sözleşmeli personel olarak işe başladı. Açtığı işe iade davasını da kazanan Albayrak’ın, bu süreçteki maddi kaybı da telafi edildi.

O tarihten beri taşerona bağlı çalışan Albayrak, kadroya geçtikten dört ay sonra da KHK ile işten çıkarıldı.

Son bir yılda yaşadıklarını da bianet’e şöyle anlattı:

“Oturma eylemine geçen yıl 3 Eylül’de başladım, hafta içi her gün Sarıyer Kaymakamlığı yanındaki parkta oturma eylemi yaptım. Neredeyse her gün gözaltına alındım, hakkımda Kabahatler Kanunundan işlem yapıldı, ceza yazıldı. Parka gider gitmez gözaltına alınıyordum, neler yaşadığımı bile anlatmaya fırsatım olmuyordu. Haftanın bir günü de diğer işçi direnişlerini ziyaret ediyordum.

“Bu yılın Mart ayında eşime kanser teşhisi kondu, eyleme bir süre ara verdim. Tedavi süreci belirlenince, Mayıs ayında tekrar alana çıkmaya başladım.

“Direnişi bırakmak istemedim çünkü koşullara teslim olmak istemedim. Hastaneye gitmediğimde, Cuma günleri direniş alanına, parka çıkıyorum. 3 Eylül 2019’da, saat 13.00’te de direnişimin birinci yılında herkesi desteğe bekliyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler